De Regimentsfanfare der Garde Grenadiers en Jagers. Foto: PR
De Regimentsfanfare der Garde Grenadiers en Jagers. Foto: PR

Bijzonder concert bij jubileum Seniorenorkest

Algemeen

REGIO - Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Seniorenorkest Achterhoek geeft het orkest van defensie, de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers (RFGGJ) een concert in Groenlo. Het concert is in De Mattelier in Groenlo op zaterdag 18 november; het begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de entree is vijf euro, inclusief garderobe en een drankje. Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen bij penningmeester Huug Haytink via huughaytink@gmail.com.

Het Seniorenorkest De Achterhoek is een enthousiaste club van plus minus 50 blazers en slagwerkers die elke donderdagmiddag van half twee tot half vier repeteert in Cultuurhuis 't Spieker in Eibergen. De leeftijd van de leden varieert van 45 tot 90 jaar. Een groot deel van de muzikanten is tevens lid van de lokale muziekvereniging in zijn of haar woonplaats. De leden komen uit de hele Achterhoek en een deel van Twente. Sommigen spelen al hun hele leven, anderen zijn herintreders of laatbloeiers. De seniorenorkesten vullen een gat in de markt voor wat betreft overdag repetities of optredens omdat leden van reguliere orkesten doorgaans overdag werken. Het seniorenorkest de Achterhoek staat onder leiding van Willem Loff en treedt ongeveer acht keer per jaar op. Op 21 december geeft het Seniorenorkest 's middags een kerstconcert in Het Spieker te Eibergen.

Ter gelegenheid van haar jubileum heeft het Seniorenorkest de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers (RFGGJ) uitgenodigd voor een concert. Dat is een van de professionele muziekkorpsen van de Nederlandse krijgsmacht. Het is verbonden aan het Garderegiment Grenadiers en Jagers. In feite is het korps geen fanfare, maar een koperensemble, aangevuld met slagwerk. Het bestaat uit 21 muzikanten en een vaste dirigent. De dirigent is momenteel kapitein Harry van Bruggen. Het orkest bestaat sinds 5 september 2005. De RFGGJ is onderdeel van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Er wordt regelmatig gezamenlijk met deze kapel opgetreden. Bijvoorbeeld tijdens Prinsjesdag en bij internationale militaire taptoes. Daarnaast verzorgt de RFGGJ ook veel zelfstandige optredens. Hierbij moet vooral worden gedacht aan militaire ceremonies. Ook worden buiten het verband van de landmacht optredens verzorgd.

Deze avond staat de RFGGJ onder leiding van gastdirigent Frenk Rouschop. De RFGGJ zal tijdens het concert op zaterdag 18 november een prachtig afwisselend programma ten gehore brengen.


seniorenorkestdeachterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant