Ook voor de jeugd is er volop keuze. Foto: PR
Ook voor de jeugd is er volop keuze. Foto: PR

Negende editie Excelsiors Tweedehands Boekenbal

WINTERSWIJK - De boekenopslag van Excelsior zit weer bomvol. Ruim 200 dozen met boeken staan te wachten op Excesiors Tweedehands Boekenbal. Deze tweedehands boekenmarkt wordt op 4 november voor alweer de negende keer gehouden, in MFA Pelkpark.

De laatste jaren is het boekenbal van muziekvereniging Excelsior alom bekend geraakt bij vele boekenliefhebbers, die de hele dag kunnen snuffelen tussen de vele soorten boeken; van romans en thrillers tot kookboeken en themaboeken over flora en fauna, techniek, religie, poëzie en diverse hobbyboeken. Een speciaal gedeelte van de zaal zal ingericht worden met kinderboeken. Er zijn boeken voor de allerkleinsten, de beginnende lezers, gevorderde lezers en ook tieners. En in diverse categorieën: zelfstandig lezen, educatief, creatief, prenten-, sprookjes- en pop-upboeken. De boeken zijn zorgvuldig uitgezocht en gesorteerd.
Succesformule
De boekenmarkt van Excelsior heeft met de voorgaande edities al vele bezoekers blij gemaakt met mooie tweedehands boeken voor spotprijsjes van 50 eurocent tot maximaal 3,50 euro. Ook zijn er speciale acties deze dag. Een tas vol kinderboeken kost slechts vijf euro, waarbij geldt: hoe voller de tas, hoe beter! Volwassen (streek)romans kosten een euro per stuk en zes voor vijf euro. Alle kookboeken mogen weg voor een euro per stuk. Het Tweedehands Boekenbal start om 10.00 uur.

Goed doel
Boeken kopen op het Tweedehands Boekenbal levert dubbel voordeel op! Bezoekers kunnen hun persoonlijke bibliotheek aanvullen en Excelsior kan haar muziekbibliotheek uitbreiden. Van de opbrengst worden namelijk, onder andere, nieuwe muziekstukken gekocht. Zo kan Excelsior weer mooie concerten verzorgen.

Boekeninzameling
De zolder opgeruimd, volle kasten leeggeruimd? Grote hoeveelheden boeken kunnen opgehaald worden. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Wim ten Pas, tel. 06 22 74 54 69. Overgebleven boeken kunnen ook langs worden gebracht. De inzamelings- en opslaglocatie is gevestigd in een loods op het terrein van carservice Mennink-Veldboom aan de Narcisstraat 2 in Winterswijk. Hier zijn regelmatig op maandag de vrijwilligers van Excelsior aanwezig. Bel voor exacte data en tijden met eerder genoemd telefoonnummer.
De deuren van mfa Pelkpark aan de Hakkelerkampstraat in Winterswijk worden op 4 november om 10.00 uur geopend. Het Tweedehands Boekenbal duurt tot 16.00 uur.


www.excelsior-winterswijk.nl

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>