Kringloop Aktief geeft eigen scheurkalender uit

Algemeen

WINTERSWIJK - Vanaf vrijdag 27 oktober gaat in de vier winkels van kringloopgroep Aktief iets bijzonders in de verkoop: een door de kringloopketen zelf samengestelde scheurkalender. Het thema van de kalender is hergebruik en upcycling.

Upcycling, dat is een vorm van hergebruik waarbij een meestal vrij alledaags product zodanig wordt aangepast dat het een compleet ander product wordt. Een keukenrasp ombouwen tot leuke lamp, een T-shirt wordt een hippe tas, een fietswiel verandert in een opvallende klok. Een enkele maal gaat het in de kalender om dingen die (bijna) niets kosten: schelpen, stenen, takken, lege blikken of glazen potjes.
De Aktiefkalender geeft op ruim 300 dagen een creatieve tip. Soms heel eenvoudig, soms juist heel uitdagend. Af en toe met een knipoog maar altijd inspirerend of verrassend. Tussendoor valt er iets te lezen over de instellingen waarmee de kringlooporganisatie samenwerkt, zoals de gemeentelijke Sociale Dienst. Mensen met een uitkering komen via deze instelling in aanmerking voor een werkervaringsplaats binnen Aktief. Een groot percentage stroomt door naar betaald werk of een opleiding. In de kalender vertellen twee van hen in het kort hun verhaal.
Voor kringloopliefhebbers en knutselaars, voor Sinterklaas en de Kerstman maar ook voor mensen die gewoon een leuke kalender zoeken is de Aktiefkalender is een aanrader. Vanaf vrijdag is de kalender in de vier winkels van Aktief voor 7,50 euro te koop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant