WDV 2 laat na punten te pakken tegen titelkandidaat

WINTERSWIJK - Maandag 16 oktober ging WDV 2 op bezoek bij titelkandidaat Sinderen 1. Vanwege het verwachte ratingverschil had teamleider Wim Bennink gekozen voor een tactische opstelling in de hoop dat op de onderste borden de punten zouden kunnen worden gepakt. Toen bleek dat Sinderen ook nog eens met drie invallers aantrad, leek een puntje zeker haalbaar.

Thomas Esselink werd tactisch op bord 1 gezet met het doel een puntje af te snoepen tegen de sterke Chris Grevers. Thomas sloot de tegenstander op aan zijn rechtervleugel, maar kon hiervan niet profiteren, omdat hij een combinatie naar dam over het hoofd had gezien, met verlies tot gevolg (2-0).

Wim Sonderen moest op bord 5 zien te winnen tegen Henk Tuenter. De partij kwam wat langzaam op gang, omdat de tegenstander veel ruilde in de opening, maar langzaam aan kwam Wim steeds sterker te staan. Uiteindelijk kwam Wim positioneel gewonnen te staan door een sterke voorpost die meerdere schijven vast hield (2-2).

Frank ten Hagen moest op bord 4 zien te winnen tegen de ervaren Johan Bruggink. Deze partij ging lang gelijk op, maar in het middenspel nam de tegenstander een risicovolle voorpost. Toen die na een dreiging een afruil maakte, kon hij zijn voorpost niet meer verdedigen, waarna Frank één schijf won en vervolgens zorgvuldig naar winst uitspeelde (2-4).

Wim Bennink ging op bord 3 voor een punt tegen Gert Wisselink, maar was ondertussen door een rekenfoutje onnodig één schijf achter gekomen. Wim probeerde nog iets te forceren, maar de tegenstander maakte geen fout meer en trok de stand daarmee gelijk (4-4).

Op bord 6 kwam Augustin Saouadogo prima uit de opening tegen invaller Jan Colenbrander. Augustin kwam gewonnen te staan, maar miste toen de winnende combinatie. Ondertussen was hij echter één schijf achter gekomen en moest nu op zoek naar een gelijkspel. Mogelijkheden waren er nog, middels een doorbraak naar dam, maar dit werd niet als kans hebbend ingeschat, waarna Augustin na meer dan 3 uur spelen iets te snel opgaf (6-4).

Op bord 2 moest Jan Elgershuizen daardoor winnen tegen de sterke en ervaren Jan Seinhorst om nog een punt mee naar Winterswijk te nemen. In een gelijk opgaande partij kreeg Jan echter geen winstkansen, waardoor hij moest berusten in een remise (5-7).

Gelijkspel heeft er zeker ingezeten en zelfs de winst, maar het dubbeltje viel helaas de verkeerde kant op. WDV blijft hierdoor op 1 punt staan. Over twee weken krijgt WDV 2 het op papier sterkere Doetinchem op bezoek.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>