Winst voor viertal WSG

WINTERSWIJK - Schaakclub WSG maakt een zodanige groei door dat het voor het eerst ook een team heeft afgevaardigd in de regionale viertallencompetitie. Die competitie speelt zich af op doordeweekse avonden. Het team is een mix van spelers uit het eerste, tweede en derde zaterdagteam en spelers die niet op zaterdag kunnen spelen.

Om het debuut nog wat zwaarder te maken was WSG meteen ingedeeld in de hoogste klasse. De eerste wedstrijd speelde WSG thuis tegen titelverdediger Lonneker, dat op papier een min of meer gelijkwaardige ploeg had afgevaardigd.
Jochem Mullink speelde aan het eerste bord een spannende partij tegen Monsma. Zij hadden vaker tegen elkaar gespeeld. De dames werden vroeg geruild, desondanks duurde deze partij het langst maar het evenwicht werd niet verbroken en remise was het resultaat.
Gerard Harbers speelde aan het tweede bord met wit tegen Anjewierden, een bekende tegenstander die al jaren op dit niveau speelt. Er kwam een Pirc op het bord waarbij wit als eerste afweek van de gebaande paden. Omdat zwart dacht dat hij hopeloos stond, ongeacht zijn zetten, deed hij een ongelooflijke damezet. Deze sloeg een vergiftigde pion op e4, waarna wit de zwarte dame mat zette, midden op het bord. Zwart gaf toen op.
Arent Luimes speelde tegen Gerritsen. Hij speelde zijn pionnen op beide vleugels op en leek met een sterk centrum goed te staan, hij had meer ruimte voor zijn stukken. Dit bleek onvoldoende voor de winst waardoor ook deze partij in remise eindige. Bert te Sligte speelde met wit tegen Babic. Hier kwam een ongebruikelijke opening op het bord waarbij zwart ruimte maakte met h5 voor zijn stukken en leek op de koningsvleugel een aanval in te zetten. Deze zette echter niet door. Vervolgens bood zwart remise aan maar dat sloeg Te Sligte af. En hij kreeg gelijk, want hij won. Een prima start met een 3-1 zege.
In het cafédeel van Willinks werd tegelijkertijd Schaakvrij gespeeld door ruim twintig schakers van jong tot oud, waaronder een deelnemer aan de schaakcursus. Hennie Meijer deed dat het beste en won viermaal. Daarmee is hij tevens lijstaanvoerder in groep B. Eigenlijk samen met Han van de Laar, maar die won maar tweemaal. Erik Maris kwam in de C-groep tot dezelfde score. In groep A leidt Klaudio Kolakovic met 75%. De volgende speelavond is dinsdag 5 december. Dan ongetwijfeld met leuke surprises.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>