Afbeelding

Krappe zege Gonemo 4 op AD '69 2

Algemeen

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van het vierde team van Gonemo hebben in een doelpuntrijke de reserves van AD '69 uit Aalten op het nippertje aan de kant gezet. Gonemo won met 7-6.

Aan de eindscore is te zien dat het een krappe zege is geworden. Gonemo begon geduldig aan de wedstrijd en liet AD het spel maken om van daaruit in de tegenaanval toe te kunnen slaan. Emre Sahin en Mollie Çil toonden scherpte en zetten Gonemo op een 2-0 voorsprong.

Gemakzucht bij de withemden deed z'n intrede en AD wist hiervan te profiteren. De Aaltenaren kwamen op gelijke hoogte, maar moesten pal voor rust toezien hoe opnieuw Mollie Çil de withemden de leiding gaf, 2-3.

Opportunistisch
In de rust werd afgesproken om de kop erbij te houden en bovendien niet mee te gaan in het opportunistische spel van de gastheren. Flakrim Shala voegde daad bij het woord en vergrootte de marge, 2-4. Een korte periode van zwakte bij Gonemo was voldoende om AD weer in het zadel te helpen, want het onverwachte gebeurde. De thuisploeg herstelde de balans en kwam langszij. Gonemo schrok wakker en de gebroeders Burhan en Adem Sahin (2) namen hun verantwoordelijkheid. Met hun drie treffers, waarbij Adem Sahin tweemaal verwoestend uithaalde, maakte Gonemo de zevenklapper vol, 4-7.

Doelpuntrijk
Deze score zou voldoende moeten zijn om de wedstrijd min of meer rustig uit te kunnen spelen. Het tegenovergestelde maakte zich echter meester over het spel van Gonemo. Het leek wel alsof de Winterswijkers verkrampten en meer en meer achteruit gingen voetballen. AD kon met nog twee minuten speeltijd (exclusief extra tijd) tot 6-7 terugkomen en de spanning was om te snijden. De bezoekers bleven koelbloedig en hielden stand. Weliswaar met de hakken over de sloot, maar Gonemo won dit doelpuntrijk duel wel terecht.