Na goed begin toch gelijkspel voor 't Pluumke '67

WINTERSWIJK - Na de zaalinspectie van Rudi, "Mooie nieuwe sporthal, de IJsselweide!", en de koffie van Annelies, Els en Harry kon er worden begonnen aan de wedstrijden, iets na acht uur.

Rudi Joling en Hans Ubbink speelden de herenenkel tegen respectievelijk Hans en Hans. Beiden winnen de eerste game overtuigend. De tweede games waren beduidend moeilijker. Waar Rudi de opgelopen achterstand kon ombuigen naar winst (18-21), moest Hans een derde game spelen. Het ging gelijk op tot 14 – 14, daarna was de tegenstand gebroken en won Hans de derde game met 14-21.

Bij de dames speelde Annelies Joling de eerste damesenkel tegen Gonny en ook hier ging het eerst gelijk op (4-4, 8-8, 15-15 ), tot 17-21 winst. De tweede game was een stuk zwaarder, de tegenstandster kwam beter in haar spel. Maar Annelies beet zich vast in de wedstrijd en wist, met verlenging, toch de winst te pakken, 21-23. Els Prinsen trof de lastigste tegenstandster, Nicole bleek tweehandig te spelen. Na een moeizaam begin had Els, te laat voor winst in de eerste game, een speelwijze gevonden. Dus had ze twee verdere games nodig. De tweede game ging gelijk op, toch moest Els het onderspit delven met 21-17.

De tussenstand na de enkels was dus 1-3.

Harry Prinsen en Hans begonnen voortvarend aan hun wedstrijd tegen routinier Eric de Jongh en zijn partner Hans en zij wisten de eerste game in winst om te zetten, 14-21. De tweede game verliep moeizaam en Harry en Hans wisten na een heleboel matchpoints toch de game te verspelen. In de derde game ging het tot de wissel (8-11) gelijk op. Daarna was het koppel van 't Pluumke de baas, het werd 12-21.

Over de damesdubbel is niet veel te vertellen, Annelies en Els hadden weinig in te brengen. In twee overtuigende games, 21-4 en 21-12 wisten de Ulftse dames, dankzij uitstekend plaatsen en tactisch spel, de partij naar zich toe te trekken.

Restten nog de gemengd dubbel-partijen. De eerste mix van Rudi en Annelies ging verloren door het prima spel van Eric en Gonnie, het werd 21-6 en 21-14. Ook de tweede mix van Harry en Els ging naar Ulft, al was het hier in de eerste game nog spannend 26-24 en 21-15. Van de euforie na de eerste vijf partijen was na de damesdubbel en de mixen weinig over, de eindstand werd 4-4.

De overige uitslagen zijn: 't Pluumke'67 1-Orion 1: 7-1, Thuve 1-'t Pluumke'67 2: 5-3, IJsselstad 5-'t Pluumke'67 3: 5-3.

Reageer als eerste
Meer berichten