Heel veel tegendoelpunten bij wedstrijden HCW

Algemeen

WINTERSWIJK - De handballers van HCW kwamen deze week weer in actie, voor de F-jeugd stond een minitoernooi op het programma. Er vielen veel doelpunten, voornamelijk tegen HCW.

Zondag 8 oktober is de F-jeugd van HCW naar een minitoernooi bij Minerva in Gaanderen geweest. F-jeugd zijn kinderen in de leeftijd van zeven en acht jaar. Zondag hebben er ook twee kabouters, van vijf en zes jaar, meegedaan. Zij hebben vijf wedstrijdjes van ieder twaalf en een halve minuut gespeeld. Het motto van deze minitoernooien is dat lekker handballen en samenspelen belangrijker is dan winnen. Naast handballen kon er gekleurd worden, en mikken en treffen spelletjes worden gedaan. Jammer genoeg heeft HCW alle wedstrijden verloren, maar de kinderen hebben een leuke en gezellige dag gehad.

Het E Team stond vol energie klaar om de tweede wedstrijd in te gaan, de eerste uitwedstrijd voor het team onder leiding van Angelika Beernink en Karin Kremer. Thijs Kremer en Jop Vierkant hebben samen de begroeting gedaan, daarna waren de handballers klaar om te beginnen. De energie werd goed benut want binnen een minuut werd het eerste doelpunt al gemaakt. Het doelpunten maken ging lekker, ook met een paar mooie break-outs. Hugo De Graaf deed voor het eerst mee, hij heeft zelfs bijna een doelpunt gemaakt. De leiding was trots op het team, omdat ze zo fijn samen speelden. De wedstrijd werd gewonnen met 3-10.

De HCW D jeugd speelde thuis tegen Quintus. Quintus was een paar maten te groot en al snel keek HCW tegen een achterstand aan. Ze probeerden dapper ballen te blijven onderscheppen wat ook regelmatig lukte, maar heel vaak gooide Quintus de bal over de speelsters van HCW heen en maakten ze een break-out. Fabiënne heeft goed gekeept, maar kon ze niet allemaal tegenhouden. Met de rust was het 1-12. Na de rust scoorde HCW vaker en de tegenstanders minder vaak. Het werd 4-21.

Vandaag moesten de HCW C meiden om kwart over vier aanwezig zijn bij de sporthal om te vertrekken naar Arnhem. Toen ze daar ongeveer vijf uur aan kwamen ging het team zich omkleden en deden de warming up. De warming up ging heel goed en maakte een goede indruk. Toen de wedstrijd begon ging het heel goed alleen verdedigen kon wel wat beter. De tussenstand was 3-13 voor HCW. De tweede helft speelde HCW aanvallend heel goed alleen leek het op paniekerig handbal en kon de verdediging toch iets beter maar al met al speelden de HCW C meiden goed, de uitslag was 14-22. De overwinning werd gevierd bij MacDonalds in Winterswijk.

De HCW C jongens speelden uit tegen Duiven. De wedstrijd werd verloren met 32-9.

Afgelopen zondag speelde HCW B1 tegen UGHV B1. De eerste vijftien minuten gingen super goed, de verdediging zat behoorlijk dicht. In de aanval had HCW veel kansen. De ruststand was 7-3. Na de rust verslapte het spel van HCW, er werden veel plaatsfouten gemaakt en het team had veel pech. De eindstand was 18-8.

HCW dames midweek spelen een midweek competitie, deze competitie wordt gespeeld op doordeweekse avonden, op de trainingsavond van de vereniging waartegen men speelt. Voor de HCW dames betekent dat dat de thuiswedstrijden op donderdagavond om 20.05 uur worden gespeeld. De uitwedstrijden worden op dinsdagavond of vrijdagavond gespeeld. De midweekspeelsters bestaan op dit moment uit een aantal spelers die vorig jaar in Dames 3 zaten en een groot aantal nieuwe dames, 'moeders', waarvan de kinderen ook op handbal zitten. Deze dames zijn vorig jaar in juni begonnen met trainen op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur en zijn zo enthousiast dat ze met z'n allen hebben besloten om deel te gaan nemen aan de midweeks competitie. Vrijdag 7 oktober was de allereerste kennismaking met deze competitie. Omdat er een aantal dames tijdens de trainingen geblesseerd zijn geraakt moest er versterking gezocht worden bij Dames 2, waar de midweekdames erg dankbaar voor waren. De eerste wedstrijd speelden ze tegen Grol, meteen al een geduchte tegenstander. Iedereen weet, alle begin is moeilijk, maar gesteund door de grote opkomst van het publiek, werden in de eerste helft de doelpunten om en om gescoord waardoor de ruststand 6-5 een nipte voorsprong was voor Grol. De tweede helft deed Grol er een schepje bovenop waardoor HCW het tempo niet meer zo goed kon volgen en Grol uiteindelijk de wedstrijd won met 10-6. De coach was tevreden met het resultaat omdat er een aantal dames nog nooit gehandbald en nog nooit een wedstrijd gespeeld hebben.

De eerste helft is HCW dames 2 spontaan vergeten... De tweede helft werd er goed verdedigd en de tegenstanders konden slechts vier keer scoren. Helaas gingen bij HCW de ballen niet in het doel. De eindstand was 17-5.

Op zondag 8 oktober was het voor HCW dames 1 tijd voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Deze zondag moest HCW zich om 12.00 uur melden in Albergen om een potje te spelen tegen de Tukkers. Deze fysiek sterke dames hadden in de vorige wedstrijd maar liefst 29 doelpunten gescoord, dus HCW wist dat het een zware pot kon gaan worden. De eerste minuten van de eerste helft ging het nog aardig tegen elkaar op, maar naarmate de eerste helft vorderde werden de HCW dames steeds slordiger. Ballen werden slecht afgespeeld, waardoor Cindy maar liefst vier break-outs om de oren kreeg. Met een stand van 7-3 gingen de teams de rust in. Dat kon beter, HCW moest even de slaap uit de ogen wrijven, en de tweede helft kon van start. Maar ook deze helft duurde het even voordat het team echt lekker ging spelen. Uiteindelijk kwam er een moment dat de verdediging eindelijk goed stond en een aantal mooie aanvallen werden opgezet. Helaas te laat, de achterstand was niet meer in te halen. Uiteindelijk waren de Tukkers te sterk voor de Achterhoekers en werd de wedstrijd afgefloten bij een stand van 17-9.

Vol overtuiging begon HCW Heren 1 aan de wedstrijd en zo werden de eerste vijf doelpunten allemaal benut door Marien. Dit waren allemaal zeven-meters. Daarna werden ook de eerste gewonnen doelpunten gemaakt. De ruststand was 5-10 in het voordeel van HCW. Na de rust denderde de HCW-trein verder en het team liep al snel uit naar 6-16. Toen werd de concentratie iets minder in de laatste tien minuten. Toch werd de wedstrijd winnend afgesloten met 11-22.