Michel Nales en zijn partner Monique, in de bakkerswinkel aan de Ravenhorsterweg in Winterswijk. Foto: Lydia ter Welle
Michel Nales en zijn partner Monique, in de bakkerswinkel aan de Ravenhorsterweg in Winterswijk. Foto: Lydia ter Welle

Michel Nales: na vijf jaar in Winterswijk volop plannen

WINTERSWIJK/GROENLO – Het is vijf jaar geleden dat Michel Nales met zijn bakkerij naar Winterswijk verhuisde. Na vijf jaar is hij blij met die verhuizing van toen, zakelijk gezien heel tevreden over zijn zaak met een winkel in Groenlo en in Winterswijk en in de regio diverse verkooppunten van zijn brood. Én zit hij vol plannen voor nieuwe ontwikkelingen.

Door Lydia ter Welle

Vijf jaar geleden verhuisde hij zijn bakkerij van Groenlo naar de Ravenhorsterweg in Winterswijk, naar de plek waar voorheen bakker Schreurs was gevestigd. Nadat de bakkerij stevig was verbouwd en voorzien was van nieuwe apparatuur, begonnen Nales en zijn team met bakken van het brood en andere producten in Winterswijk. "Met wat aanloopproblemen", weet Michel Nales nog. "Want – en dat is een technisch bakkersverhaal – we moesten wennen aan de combinatie van de nieuwe apparatuur met onze grondstoffen. Maar dat hadden we al snel in de vingers, en vanaf toen ging het prima."
De klantenkring groeide, en ook het aanbod aan producten groeide enorm. "Nog steeds hebben we met grote regelmaat een nieuw product op de toonbank liggen. Goede voorbeelden zijn de Mondriaankoek en de Steengroevebrokken, maar ook nieuwe broodsoorten, zoals het Wenters donker, dat heel geliefd is." Voor Groenlo ontwikkelde Nales ook speciale producten, vooral ook gericht op de geschiedenis van het vestingstadje. "Maar daar doe ik méér voor, hoor", lacht Nales. Hij doelt op zijn baard in aangroei. "Normaal heb ik meestal zo'n eendagsbaardje, maar nu is-ie wat voller. Ik laat 'm staan om straks volledig in stijl te kunnen figureren in de Slag om Grolle, eind oktober. Heel Grolle, en zo ook ik, is dan in de stijl van die tijd. Echt de moeite waard!"

Uitbreiding
Het gaat dus goed met bedrijf van Echte Bakker Michel Nales. Zo goed, dat hij momenteel veel tijd steekt in het maken van uitbreidingsplannen. "De winkel is eigenlijk te klein. Dus die willen we uitbreiden. En ook in de bakkerij zijn wat uitbreidingen nodig. Daarvoor is het nodig dat we de indeling van het achterste deel van het pand flink reorganiseren, waarschijnlijk de carport erbij trekken, en ook boven de boel aanpakken. Daar komt dan kantoorruimte, en de kantine en kleedgelegenheid voor medewerkers. Dat ben ik nu allemaal aan het inventariseren. Kijken wat de wensen zijn en of die passen binnen de mogelijkheden. En dan is het de bedoeling om komend jaar dat alles invulling te geven", vertelt Nales.
Dat uitbreiding van de winkel geen luxe is, weet iedereen, want regelmatig staat de populaire bakkerswinkel aan de Ravenhorsterweg behoorlijk vol klanten. "En we willen onze klanten snel helpen, maar tegelijk willen we dat ook op een persoonlijke, gezellige manier doen. Daarvoor zijn wat aanpassingen en meer ruimte nodig", legt Nales uit, die benadrukt dat de stijl van klanten helpen duidelijk de stijl van zijn partner Monique – altijd vrolijk en in voor een praatje - heeft meegekregen. "Maar ons hele team is daarin meegegaan. En daar ben ik trots op!"
De uitbreiding van de bakkerij lijkt snel te volgen op de verbouwing van vijf jaar geleden. "Dat heeft te maken met onze filosofie, dat het brood zo snel en zo vers mogelijk bij onze klanten op het bord moet liggen. Meer ovens betekent dat het productiemoment dichter bij het aflevermoment kan liggen en dat is goed voor de klant én voor ons en onze werktijden", aldus Nales.

Webshop
Voor bestellingen beschikt Nales ook over een webshop: webshop.michelnales.echtebakker.nl. Voor 17.00 uur besteld betekent dat er, in de regio Winterswijk en Groenlo, de volgende dag wordt afgeleverd tussen 09.00 en 11.30 uur. Klanten kunnen in de webshop bijvoorbeeld hun eigen fototaart ontwerpen en bestellen, en verder staan er tal van dagelijkse producten op de bestellijst.

Jubileum
Het jubileum wordt gevierd met voordeelacties. "In Winterswijk en Groenlo krijgen klanten een flyer in de bus, met daarop alle informatie. Het gaat om een tas vol aanbiedingen en om een lekker prijsje voor de Mondriaankoek, die altijd lekker is, maar zeker in dit wat koudere seizoen past", verklapt Michel Nales.

Blij met vertrouwen
Terugkijkend op vijf jaar Echte Bakker Michel Nales in Winterswijk, straalt Michel Nales tevredenheid uit. "Ik ben erg blij met het vertrouwen dat de klanten ons schenken door vanuit heel Winterswijk naar onze bakkerij te komen. Overigens, niet alleen particuliere klanten schenken ons dat vertrouwen. Want ik kan met gepaste trots zeggen, dat ook het bedrijfsleven onze zaak prima weet te vinden, ook voor grotere bestellingen. En dat danken we aan de kwaliteit die alleen te handhaven is dankzij de inzet van het hele – bijzonder fijne – team waarmee we werken."


www.michelnales.echtebakker.nl

Foto: Michel Nales en zijn partner Monique, in de bakkerswinkel aan de Ravenhorsterweg.

reageer als eerste
Meer berichten