Een werk van Marcel van der Lugt. Foto: PR
Een werk van Marcel van der Lugt. Foto: PR

Expositie bij Ankomm'n

Algemeen

WINTERSWIJK - Marcel van der Lugt uit Etten-Leur exposeert van zaterdag 2 september tot en met zaterdag 7 oktober bij gastgalerij Ankomm'n.

Marcel is al sinds zijn jonge jaren bezig met ontwikkelen van gevoel voor vormgeving en beeldende kunst. Waarbij een zeker streven naar perfectie één van z'n drijfveren is. Als autodidact in de fotografie is hij gaan kijken hoe illustere voorgangers het spel met het licht speelden. Zo heeft Marcel geïnspireerd door Rembrandt van Rijn een kleine serie gemaakt 'Rembrandt meisje en stillevens'. Deze serie heeft als centraal middelpunt een groot portret van een jonge vrouw die zo weggelopen lijkt uit het atelier van Rembrandt. Zittend kijkt ze een beetje verlegen in de camera terwijl ze in haar hand de tekst van een onbereikbare geliefde heeft. Op haar smartphone wel te verstaan! In de stillevens zit, naast het spelen met licht, ook veel symboliek verborgen, zoals dat ook in de 17e eeuwse schilderijen een belangrijke rol speelt.

In Etten-Leur in West Brabant, de woonplaats van Marcel, woonde ruim 100 jaar geleden Vincent van Gogh. Van der Lugt legt uit: "Vincent van Gogh werd mede impressionist omdat de uitvinding van de fotografie het realistisch schilderen de das om had gedaan. Ik wilde een manier vinden om schetsen van Vincent samen te laten vallen met zijn fotografie. Veel van die schetsen zijn met potlood, houtskool of krijt gemaakt, dus werd het zwart-wit fotografie." Volgens Marcel stralen zijn zwart-wit foto's precies de sfeer uit die zo kenmerkend is voor de schetsen van Van Gogh. Het rauwe boerenleven en het zwoegen van de mens in en met de aarde. Deze serie heet dan ook 'Schetsen van Van Gogh' .

De expositie in Gastgalerij Ankomm'n aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle is te bekijken van donderdag tot en met maandag van 09.00 tot 17.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant