Het spandoek bij De Lindeboom. Foto: Lydia ter Welle
Het spandoek bij De Lindeboom. Foto: Lydia ter Welle

Opvallend spandoek langs de Kottenseweg

'Veel positieve reacties, ook van Duitsers'

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK – De Duitse bezoeker die bij Oeding Nederland is ingereden stuit sinds afgelopen zondag na enkele kilometers op een spandoek. 'Willkommen in der Heimat des neuen Europameisters', valt er te lezen bij Hotel de Lindeboom in de Brinkheurne. "We zijn altijd in voor grappige dingen", vertelde hoteleigenaar Marco Stemerdink zaterdag op Radio Slingeland. De aanleiding om het spandoek op te hangen was uiteraard het winnen van het Europese kampioenschap door het Nederlandse vrouwenelftal, ook wel aangeduid als de leeuwinnen. Het spandoek dateert echter al van 2012.

'Leeuwen lieten ons in de steek'
In 2012 vond het Europees Kampioenschap voor de mannen plaats. De verwachtingen waren hoog. "Hans Tenbergen en ik bedachten toen de tekst voor de preparty die toen op de Markt werd gehouden", vertelt Stemerdink, "Helaas lieten de leeuwen ons in de steek." Het spandoek werd snel opgeborgen, maar was niet vergeten. De reacties erop zijn positief. "Het grappigste vind ik dat mensen stoppen om er een foto van te maken en als ze mij dan zien een duimpje omhoog steken." Ook de Duitsers kunnen goed tegen het geintje. "Zij waarderen dit wel." Het spandoek kreeg veel aandacht, zelfs in de landelijke media.

Niet te warm
Dankzij het Steengroevetheater zat het hotel de afgelopen week nagenoeg vol. "Veel gasten vonden Cinema ontzettend leuk", zegt Stemerdink. "Ik heb de indruk dat de bezoekers van steeds verder weg komen." Het weer is belangrijk voor de hoteleigenaar. "We hebben goed weer nodig, maar het gras moet nat blijven, zeggen wij altijd." Oftewel het moet niet te warm zijn en een buitje zo nu en dan, het liefst in de nacht, is goed om gras en andere vegetatie groen te houden. De hotelgasten komen vooral om te wandelen en te fietsen en doen dat het liefst onder dergelijke aantrekkelijke omstandigheden.

1 reactie
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>