Steffan Overkamp en Frank Thiele in de tuin van Motorhome Meddo, waar het muziekfeest plaatsvindt. Foto: Sander Damen
Steffan Overkamp en Frank Thiele in de tuin van Motorhome Meddo, waar het muziekfeest plaatsvindt. Foto: Sander Damen

Muzikaal tuinfeest in Meddo

MEDDO - Op zaterdag 19 augustus gaat om 20 uur in de tuin van Motorhotel Meddo de eerste editie van Music Generations Meddo van start. Het wordt een muzikaal feest voor alle generaties met op zaterdagavond dance en house voor de jeugd en op zondag muziek voor alle leeftijden met onder meer frühschoppen en levensliederen maar ook rock en reggae en kindervertier. De organisatie is in handen van Motorhotel Meddo, Spiekerman en Jongerencentrum Elbekurkie.

Door Sander Damen

Het idee voor Music Generations Meddo ontstond vorig jaar in Motorhotel Meddo waar herinneringen opgehaald werden aan het Bosfeest dat tot een jaar of tien geleden door muziekvereniging St. Jan jaarlijks georganiseerd werd. "Het bosfeest was een begrip in Meddo", vertelt Steffan Overkamp. "Oorspronkelijk werd het in een bos georganiseerd, later in een weiland en weer later bij ons in de hoteltuin. Een jaar of tien geleden stopte het. Ik meen omdat het lastig werd vrijwilligers te vinden en omdat de organisatie wel eens iets anders wilde."

Voor alle generaties
Het leek Overkamp leuk het Bosfeest in een andere vorm nieuw leven in te blazen. Hij zocht contact met buurman Frank Thiele van Café-Restaurant Spiekerman en Jongerencentrum Elbekurkie. Die zagen het wel zitten het evenement samen te organiseren. Hoewel het idee gebaseerd is op het vertrouwde Bosfeest kozen de organisatoren voor een andere opzet: een muziekfeest voor alle generaties, verdeeld over twee dagen, in de tuin van Motorhotel Meddo op 19 en 20 augustus.

Programma
"De zaterdagavond is voor de jeugd", vertelt Overkamp. "De deuren gaan om 20 uur open. De entree kost 10 euro maar wie voor 21 uur binnen is, ontvangt twee consumptiebonnen." De muziek wordt verzorgd door de Meddose DJ-groep Buurtsuper die samen allerlei stijlen brengen en de Groenlose DJ WeDamnz. "Die draait vooral house", weet Thiele.

De zondag begint om 11 uur voor de oudere generaties. De entree is die hele dag gratis. Tot 14 uur speelt Duo Vrijaf. "Zij spelen van alles", vertelt Thiele. "Schlagers, meezingers maar ook bijvoorbeeld Roy Black. Hun optredens worden afgewisseld met optredens van Mondharmonicatherapie Meddo."

"De groep is opgericht voor mensen met ademhalingsproblemen om door het spelen van mondharmonica een betere ademhalingstechniek te krijgen," licht Overkamp toe. "Maar ze maken ook goede muziek."
In de middag is er voor elk wat wils. "Dan hebben we tussen 14 en 17 uur reggaemuziek van De Contrafools en komt het duo Freemde mannen", vertelt Thiele. "Die Freemde mannen zijn voor ons ook een beetje een verrassing. Zij brengen grappige levensliederen en moeten heel leuk zijn."
Na 17 uur treedt de rockband Duckweed uit Lievelde op. "Een goede coverband met een breed repertoire," aldus Overkamp. "Op het moment dat er geen optredens zijn zorgen de dj's van de Partypoppers voor gezellige achtergrondmuziek."

Familiedag
De zondag is een echte familiedag, benadrukken de organisatoren. Er is muziek voor iedereen, de entree is gratis en ook aan vertier voor de kleintjes is gedacht. "Er komt iemand schmincken en er zijn diverse speeltoestellen", vertelt Overkamp. "Daarnaast zorgen we er voor dat de tuin gezellig aangekleed en verlicht wordt en brandt de barbecue het hele weekend."
De organisatie van Music Generations Meddo hoopt op een grote opkomst en benadrukt dat iedereen welkom is. Op de facebookpagina https://www.facebook.com/MusicGenerationsMeddo is meer informatie te vinden. De feestlocatie is aan de Goorweg 9 in Winterswijk Meddo.

1 reactie
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>