Programma FIT's voor kinderen die te zwaar zijn

WINTERSWIJK – Kinderen die nu nog te zwaar zijn, kunnen met ingang van volgende maand deelnemen aan FIT's. Dat zes maanden durende programma gaat hen fitter maken, waardoor ze ook mentaal beter in hun vel komen te zitten.

De kinderen gaan een keer per week een uurtje bewegen onder leiding van oefentherapeute Sandra Damkot, waarbij ze niet louter met fitnessapparatuur bezig zijn maar ook bijvoorbeeld tikkertje spelen. Diëtiste Marloes Aalberts geeft ouders en kinderen advies op het gebied van voeding. Ze geeft onder meer aan hoe de deelnemende kinderen het gezondst kunnen eten en maakt hen bewust van de aanwezigheid van suiker in veel voeding en drinken. Fysiotherapeute Mieke Slaats-Frumau praat drie tot zes keer met de ouders van de deelnemers om hen te laten zien hoe ze het goede voorbeeld kunnen geven voor hun kroost en hoe ze moeten omgaan met kinderen die het programma niet meer zien zitten.

FIT's is eigenlijk bedoeld voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar, maar ook jongere en oudere kinderen kunnen worden aangemeld. Kinderen die jonger zijn dan acht, gaan in principe een individueel traject in. Als er drie of meer jongere kinderen worden aangemeld, komt er een eigen groepje. Oudere kinderen worden altijd individueel begeleid.

Het programma wordt gefaciliteerd door de gemeente Winterswijk en financieel ondersteund door Achterhoek in Beweging, gezonde jeugd.

Voor aanmelding: Sandra Damkot (tel.: 0543-515044) of www.fits-winterswijk.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>