Henk van der Meer bij zijn schilderij Vrede van Munster. Foto: PR
Henk van der Meer bij zijn schilderij Vrede van Munster. Foto: PR

Expositie Henk van der Meer

WINTERSWIJK - In galerie de Koempoelan exposeert Henk van der Meer zijn schilderijen. De kunstschilder presenteert onder andere het werk 'De Vrede van Munster', een schilderij waar heel wat uurtjes aan gespendeerd zijn.

De kunstschilder Henk van der Meer heeft na heel veel uren schilderen 'De Vrede van Munster' gemaakt. Dit schilderij, de schuttersmaaltijd, is in 1648 door Bartolomeus van der Helst, ter viering van de Vrede van Munster gemaakt. Deze Vrede van Munster betekende het einde van de tachtigjarige Oorlog, en de hoop dat er nooit meer oorlog zou komen. Henk vond het zo'n prachtig schilderij dat hij z'n ziel en zaligheid in het maken van het schilderij heeft gelegd.

Nu het schilderij dan af is, wil de kunstschilder het graag met iedereen delen. Hij exposeert het schilderij met meerdere werken, die naar eigen expressie zijn ontstaan, van fijn schilderen tot abstract. Er zijn ook werken te koop van Van der Meer. De expositie word gehouden van zaterdag 23 september tot zaterdag 25 november bij Günter Buhck in Galerie de Koempoelan in de Wihelminastraat 11 te Winterswijk. De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 23 september van 13.00 tot 17.00 uur met een hapje en een drankje.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>