Gonnie kreeg de versierselen omgehangen. Foto: Persbureau GinoPress
Gonnie kreeg de versierselen omgehangen. Foto: Persbureau GinoPress

Gonnie Lievers koningin

Algemeen

Huppel/Henxel/Dorpbuurt - Gonnie Lievers is de nieuwe Koningin van Huppel, Henxel en het aangrenzende Dorpbuurt (HHD) en daarmee de vijfde koningin sinds 2013. Gonnie en haar partner Geert Bruins volgen daarmee Marieke en Wim te Brummelstroete op als Koningspaar.

Het feest begon vrijdag bij school 't Waliën. Hier stelden alle grote wagens zich op en ook de wagentjes van de kinderen. Na het welkomstwoord werd de opening verricht door voorzitter Johan ten Dolle. Marcel Nijman, namens 't Ovverschot', bood het bestuur een slagroomtaart aan vanwege het 90-jarig bestaan.
Nadat Crescendo het Wilhelmus had gespeeld stapte iedereen op de wagens om naar de stopplaats te gaan bij Rudie en Christien te Selle aan de Kremerweg. Het weer op vrijdag werkte goed mee, afgezien van een enkele regendruppel. Bij de stopplaats was alles mooi aangekleed en was er voor iedereen wat te drinken. De winnares van het raadspel was Nanny ten Hagen. De stoet vertrok weer richting de tent bij school.

Inmiddels was de burgemeester Joris Bengevoord met partner ook in Huppel neergestreken. Hij richtte het woord tot alle feestgenoten. In de tent werden ondertussen de prijzen uitgereikt voor de grote en kleine wagens. Bij de schoolkinderen ging de eerste prijs naar de wagen 'Piet Mondriaan' van Laura, Timothy, Manouk, Lynette en Iris. Bij de grote wagens ging de eerste prijs naar 't Ovverschot met het thema 'Er is taart van HHD'. Zij zorgden er met hun wagen voor dat er op de stopplaats iets lekkers bij de koffie was in verband met het 90-jarig bestaan van het feest.

Nadat alle prijzen waren uitgedeeld waren er voor de kinderen spelletjes op het schoolplein en voor de volwassenen op het terrein. Het openingsschot werd gelost door de burgemeester waarna de festiviteiten konden beginnen. Om 15.00 uur was er voor de derde keer het jeugdkoning schieten voor kinderen van het voortgezet onderwijs tot 18 jaar. Marit Damkot schoot met het 56e schot het laatste stuk van de vogel eraf en werd in de tent gehuldigd. Melle Huiskamp overhandigde haar hier de sjerp die hij vorig jaar gewonnen had met het Jeugdkoning schieten.

's Avonds was er een driekamp, georganiseerd door drie commissieleden. Er werd gestreden door drie teams: Huppel, Henxel en aangrenzend Dorpbuurt. Op het veld voltrokken zich een aantal spelen waarbij er met hartelust werd gestreden. Ook het rode draadspel ontbrak niet. Dorpbuurt kwam als trotse winnaar uit de bus. Het laat zich natuurlijk raden dat het eindigde met een heus waterballet.

Zaterdagmorgen vertrok de optocht om het Koningspaar Marieke en Wim te Brummelstroete aan de Waliënseweg uit te halen. De optocht vertrok uitgezwaaid door het koningspaar. Bij de familie te Brummelstroete was alles mooi aangekleed en was er voor iedereen koffie en thee met wederom iets lekkers en daarna nog wat te drinken.
In een oldtimer vertrok het koningspaar richting de tent. Alle feestgenoten konden de Waliënseweg oversteken naar de tent en daar was voor iedereen koffie/thee met een broodje en daarna begon het koningsschieten. Dit jaar deden er twaalf deelnemers mee. Na een spannende eindstrijd kwam met een wel gemikt schot, na 190 schoten, de vogel naar beneden en werd Gonnie Lievers de nieuwe koningin. Muziekvereniging Crescendo haalde haar uit en ging voorop naar de tent voor de huldiging. In de tent wisselden de versierselen van het oude naar het nieuwe koningspaar. Gonnie en Geert stonden te genieten van het feestje voor hen op het podium.

De rest van de middag waren er diverse spelletjes met om 17.00 uur een feestelijke afsluiting van dit dagdeel. Alle prijzen gingen eruit.
's Avonds was het een groot feest in de tent met muziek van de Millenium Showband. Hier werden ook nog de prijzen van de beste schutters van het vogelschieten overhandigd door voorzitter Johan ten Dolle. Daarna kon iedereen feest vieren tot in de late uurtjes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant