Vraag en aanbod Vrijwilligerspunt

WINTERSWIJK - Vrijwilligerspunt Winterswijk bemiddelt tussen vraag en aanbod van vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Het vrijwilligerspunt adviseert, informeert en ondersteunt vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke organisaties die met vrijwilligers werken. Daarnaast biedt het vrijwilligerspunt op termijn een platvorm voor deskundigheidsbevordering.Momenteel hebben we een aantal aanvragen van instanties en ook burgers die een maatje zoeken.

Vismaatje:
Zo is er een inwoner van Winterswijk die aan zijn rolstoel gebonden is en graag wil gaan vissen. Wie wil er maatje worden en samen met deze inwoner een aantal keren per jaar gaan vissen.
Humanitasmaatje:
Een maatje van Humanitas Tandem biedt de deelnemer sociale steun, waardoor zijn zelfvertrouwen en zelfredzaamheid toenemen. Deelnemer en maatje ondernemen samen activiteiten die gericht zijn op het doorbreken van het isolement, het uitbreiden van het sociale netwerk en weer actief deelnemen aan de samenleving.
Wandelmaatje:
Er is een aanvraag voor een maatje voor een dementerende man om samen een wandeling te maken of te fietsen, of gezellig samen buiten te zijn op de dagbesteding van een zorgboerderij.
Sportmaatje:
Project Goede Buur heeft dringend behoefte aan jongeren die jonge nieuwkomers wegwijs in Winterswijk willen maken. Hierbij valt te denken dat een jongere een nieuwkomer mee neemt naar zijn sport- of muziekvereniging.

Aanmelding voor vraag- en aanbod: info@vpwinterswijk. Ook kan men altijd tijdens één van de spreekuren binnen komen lopen. Spreekuren zijn altijd van 10-12 uur. Maandag en donderdag bij het Vrijwilligerspunt Torenstraat 2, dinsdag bij de Post en woensdag op het Loopbaanplein.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>