Bestuursvoorzitter Theo Verhoeven (rechts) geeft een gieter aan bewoner Henk Geessink (links) waarmee de symbolische overhandiging een feit is. Foto: PR
Bestuursvoorzitter Theo Verhoeven (rechts) geeft een gieter aan bewoner Henk Geessink (links) waarmee de symbolische overhandiging een feit is. Foto: PR

Binnentuin op maat voor bewoners Weverstraat

WINTERSWIJK - Aan de Weverstraat in Winterswijk wordt weer volop genoten van de binnentuin bij het appartementencomplex waar bewoners met ondersteuning van Estinea wonen. Onlangs werd de binnentuin aangepakt met vereende krachten van lokale ondernemers en met een deel financiële ondersteuning van Stichting Vrienden van Estinea. De symbolische overhandiging van Stichting Vrienden van Estinea aan de bewoners vond plaats op woensdag 17 mei. Met de zomer op komst kunnen de bewoners nu weer volop gebruik maken van de tuin, zonder én met rollator of rolstoel.

In het complex aan de Weverstraat in Winterswijk zijn twintig appartementen. In dertien van deze appartementen wonen mensen met een beperking geheel zelfstandig met ondersteuning van Estinea. Afgelopen jaar gaven de bewoners tijdens een overleg aan dat ze graag de tuin veranderd wilden hebben. Want hoewel een tuin vol beplanting wel mooi is, is het niet zo handig wanneer een groot aantal bewoners met een rollator loopt of in een rolstoel zit.

Geweldige bijdragen
De begeleiders zijn vervolgens gaan kijken of hier iets aan te doen was. Zo werd afstemming gezocht met De Woonplaats over of de tuin überhaupt wel aangepast mocht worden, werd er een geschikt ontwerp gemaakt en werd binnen het eigen netwerk gekeken wie er bereid was een steentje bij te dragen. En bijdragen waren er zeker: Dusseldorp uit Lichtenvoorde schonk de stenen voor de bestrating en een kolk voor de afwatering, hovenier Marcel Oonk schonk een grote bak die gebruikt kan worden voor groente- en fruitplanten en een klant van de hovenier schonk een grote ronde picknicktafel. Met deze geweldige bijdragen en met financiële ondersteuning van Stichting Vrienden van Estinea heeft de locatie het plan kunnen realiseren.

Samenwerking
En iedereen werkte op zijn of haar manier mee. De bewoners zelf hielpen natuurlijk ook mee: zoals met het schoonmaken van de grond en het weghalen van de oude planten, het bedenken van welke planten in de bak konden komen en met het 'toezicht houden' op het werk in uitvoering. De inzet van iedereen leverde een mooie ruime binnentuin op met voldoende bloeiende en groene planten en met vooral genoeg ruimte om met rolstoel of rollator volop te kunnen genieten.

Directe meerwaarde
Namens Stichting Vrienden van Estinea waren bestuurslid Theo Verhoeven en Gerrit van Veen 17 mei aanwezig. Ze werden hartelijk ontvangen door de bewoners, familie en medewerkers van de woonlocatie Weverstraat: "Als Stichting honoreren wij natuurlijk graag dit soort plannen die direct van meerwaarde zijn voor de mensen met een beperking die Estinea ondersteunt. Als Vrienden ondersteunen dergelijke projecten echter wel altijd onder de voorwaarde de medewerkers, familie en de bewoners ook een bijdrage leveren. Met 'man'uren, financiële bijdragen of vormen van sponsoring. Dat is hier zeker goed gelukt."

Vriend worden?
Wie meer wil weten over Stichting Vrienden van Estinea of vriend wil worden, kan kijken op de website of bellen met het secretariaat, tel. 088-49 50 113.


www.vriendenvanestinea.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>