Johan G. Esendam, bewoners Alie Veldhuis, Henderik Veldhuis en Annie Toebes, bestuur Huurdersvereniging Harry te Brinke, Joke te Lindert, Ata Nadir en André Hoenderboom voor de van Breggenpoort in de Scholtenenk. Foto: Wim Kos
Johan G. Esendam, bewoners Alie Veldhuis, Henderik Veldhuis en Annie Toebes, bestuur Huurdersvereniging Harry te Brinke, Joke te Lindert, Ata Nadir en André Hoenderboom voor de van Breggenpoort in de Scholtenenk. Foto: Wim Kos

Huurdersvereniging schenkt € 2500 voor HARTveilig maken sociale wijken

Algemeen

WINTERSWIJK – In de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Huurdersvereniging Winterswijk op 11 mei is door voorzitter Joke te Lindert een cheque van € 2500 overhandigd aan Johan Esendam, voorzitter van de Stichting Hart4Winterswijk. Joke te Lindert: "De huurdersvereniging Winterswijk is een onafhankelijke vereniging die opkomt voor de belangen van huurders van woningcorporatie De Woonplaats en streeft naar veilige en leefbare woonomgevingen. Een leefbare en veilige woonomgeving sluit uitstekend aan, bij het initiatief van de Stichting Hart4Winterswijk om alle wijken en buurten van Winterswijk HARTveilig te maken. Samen maken we daarmee een hartveilige, gezonde en leefbare woonomgeving voor onze bewoners mogelijk"

Joke te Lindert verder: "Op dit moment telt onze huurdersvereniging 1550 leden, die een woning hebben gehuurd van woningcorporatie De Woonplaats, eigenaar van 2500 huurwoningen in Winterswijk. Bij de overhandiging van de cheque hebben we als voorwaarde gesteld, dat de besteding van deze donatie moet worden aangewend in buurten met veel sociale huurwoningen." Johan Esendam: "Met deze voorwaarde kunnen wij uitstekend leven. De familie Veldhuis stemde in met het verzoek om aan hun woning een buurt-AED voor de Scholtenenk te laten installeren."

De 78-jarige Henderik Veldhuis: "Sinds oktober 1976 wonen wij met veel plezier in onze woning aan de Berkenstraat. Het is mooi dat hier zo'n apparaat komt te hangen, die voor de hele Scholtenenk beschikbaar is. Als iemand hier dan een hartstilstand krijgt, kan zijn leven door de AED worden gered. Met mijn buren zal ik het kostbare apparaat aan mijn woning goed in de gaten houden. Als lid van de huurdersvereniging heb ik begrepen dat de donatie van € 2.500 niet alleen voor de Scholtenenk bedoeld is, maar verdeeld moet worden over meer wijken met sociale huurwoningen. Samen met anderen wil ik daarom best met de pet rondgaan om buurbewoners te vragen ook een duit in het zakje te doen voor de buurt-AED."

Johan Esendam: "Wij zijn heel blij met de donatie van de huurdersvereniging en de positieve reactie van de heer Veldhuis. Ook waarderen we zijn inzet om geld bij andere buurtbewoners in te zamelen om de aanschaf van een buurt-AED voor de Scholtenenk mede mogelijk te maken. Voor de andere wijken, zoals de Hakkelerkamp, Pelkwijk, Helderkamp, De Vrees, Hoge Wieber, Alma en Hazelder zijn we nog op zoek naar een goede locatie voor een buurt-AED, centraal gelegen in de wijk."
www.hart4winterswijk.nl
Van links naar rechts:

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant