FC Trias vrouwen 1 bezig met ijzersterk seizoen. Foto: PR
FC Trias vrouwen 1 bezig met ijzersterk seizoen. Foto: PR

75 vrouwen- en meidenteams op toernooi FC Trias

WINTERSWIJK - Op zaterdag 27 en zondag 28 mei houdt FC Trias haar jaarlijkse vrouwen- en meisjestoernooi. Aan dit evenement nemen 75 teams deel.

Het toernooi is zowel door Euregio als het project Grenzhoppers, waarbinnen gemeenten aan beide zijden van de grens samenwerken om grensoverschrijdende ontmoetingen te realiseren, uitgekozen als voorbeeldproject. Beiden zorgen voor enige financiële ondersteuning.

De deelnemende teams komen uit het hele land (onder andere Noord-Brabant, Drenthe, Utrecht en Overijssel). Wat het toernooi voor deze teams aantrekkelijk maakt is onder meer de aanwezigheid van teams uit Duitsland. Bij de vrouwen verdedigt Eintracht Ahaus de titel. Uit Nederland maken clubs met een sterke vrouwenafdeling zoals Sporting '70 uit Utrecht, Sparta Nijkerk, Eldenia en VDZ (beide uit Arnhem) en De Weide uit Hoogeveen de reis naar Winterswijk. Er wordt in diverse leeftijdsklassen gespeeld. Bij de vrouwen wordt op zondag 28 mei voor het eerst gespeeld met een topklasse, waarbij diverse eersteklassers in actie komen.

FC Trias neemt zelf met twaalf teams deel aan het toernooi. De vereniging heeft één van de grootste meisjesafdelingen van Oost-Nederland. Ook kwalitatief zet de groei door.
Het eerste vrouwenteam debuteerde in de tweede klasse met een prima derde plaats. Doordat het team een periodetitel in de wacht sleepte, speelt het nu in de nacompetitie tegen Rood Zwart uit Helmond voor een plek in de eerste klasse. Ook bij de meiden onder 17 doet Trias van zich spreken in de hoofdklasse. Bij winst in de komende twee wedstrijden kan het team kampioen worden.

Op zaterdag 27 mei spelen 's morgens de meisjes onder de 13 jaar en 's middags de meiden onder 17. Op zondag 28 mei starten de meisjes onder 15 en is het 's middags de beurt aan de vrouwen en de meiden onder 19. In elke klasse wordt gestreden om vier bekers en een wisselbeker.

Het toernooi vindt plaats op sportcomplex 't Huitinkveld van FC Trias aan de Bataafseweg. De wedstrijden beginnen om 9.00 uur en duren op zaterdag tot 18.00 uur en zondag tot 17.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>