Nel Schellekens. Foto: Floris Heuer
Nel Schellekens. Foto: Floris Heuer Foto: null

Aanschuiven aan tafel bij chef-kok Nel Schellekens

Algemeen

WINTERSWIJK - Voor iedereen die het jammer vindt dat de deuren van Restaurant De Gulle Waard in Winterswijk gesloten zijn, is er goed nieuws: je kunt nog steeds genieten van de kookkunsten van 'kop-tot-kont'-chef Nel Schellekens! Tot het einde van dit jaar blijft chef-kok Nel Schellekens nog 'aan de kook' en culinair verrassen op de bekende locatie aan de Mr. ten Houtenlaan in Winterswijk.

Nel Schellekens kan nog helemaal 'los' in haar keuken, totdat de nieuwe eigenaar aan het eind van dit jaar het pand van de Gulle Waard overneemt. Nel voegt lachend toe: "Natuurlijk zit ik niet stil, daar ben ik het type niet voor en ik ben nou eenmaal helemaal in mijn element in de keuken! Op zaterdagen en zondagen kook ik tegenwoordig voor maximaal 14 gasten een speciaal menu, met veel verschillende gerechten. Echt heel leuk om te doen! Het is echt een proeverij, waarbij ik juist door het kleinere gezelschap zelf in de gelegenheid ben om mijn gasten persoonlijk een uitgebreide toelichting te geven. Het is allemaal wat kleinschaliger dan toen we De Gulle Waard hadden, maar dat maakt het extra intiem en gezellig."

Voor wie Nel Schellekens kent, is het geen verrassing dat ze haar agenda nog steeds overvol heeft. Behalve het koken voor kleine groepjes is er op vrijdagen ruimte om workshops te geven. Ook komt Nel op verzoek koken op locatie. Nel vult aan: "En dan komen er ook nog aanvragen van kleine gezelschappen voor de doordeweekse dagen. Denk dan aan lunch, brunch, diner of een feestje. Alles is bespreekbaar. Zo lang ik nog over de keuken van De Gulle Waard kan beschikken, wil ik daar nog graag gebruik van maken. Dus een ieder die gezellig wil komen eten is van harte welkom!"

Samen met haar man Henk den Herder is Nel al druk met de plannen voor de nieuwe locatie, die tevens in Winterswijk zal zijn. Ook is Nel, na het succes van het eerste kookboek aan het schrijven voor haar tweede kookboek. Wie wil aanschuiven aan de tafel van Nel, kan reserveren via info@nelschellekens.nl of tel. 0543 513133.

Foto: Nel Schellekens (Fotografie: Floris Heuer)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant