Gertjan Verbeek (midden) spreekt op de sponsoravond van het Marveldtoernooi. Links Eddy van der Leij en rechts Jacques Brinkman. foto: Kyra Broshuis
Gertjan Verbeek (midden) spreekt op de sponsoravond van het Marveldtoernooi. Links Eddy van der Leij en rechts Jacques Brinkman. foto: Kyra Broshuis

Genieten op sponsoravond Marveldtoernooi

GROENLO - Traditiegetrouw verwelkomt toernooivoorzitter Marco Frank de 470 sponsoren die gehoor hebben gegeven aan de uitnodiging voor deze, altijd interessante, avond voorafgaand aan het Internationale Marveldtoernooi. "Dit is de tiende keer dat we de sponsoravond organiseren en gelukkig wordt dat altijd zeer gewaardeerd. We hebben elk jaar volle bak. We vinden het belangrijk om iets terug te doen voor onze sponsoren, zowel die van de sv Grol als van het Marveldtoernooi. Ook dit jaar hebben we weer een interessant en hopelijk humoristisch programma." En dat is het zeker.

Door Kyra Broshuis

Na het openingswoord waarin Frank vertelt over de 28ste editie van het Marveldtoernooi, is het de beurt aan sv Grol-voorzitter Hans Scheinck, die zegt dat het toernooi behoort tot 'the champions league of organisation'. Vervolgens is het de eer aan Matthijs Roorda van de BusinessClub van sv Grol om verschillende cheques uit te reiken. Er is 1.000 euro beschikbaar gesteld voor de nieuwe wedstrijdvormen voor de pupillen. Daarnaast nog eens 1.000 euro voor de doorontwikkeling van het eigen D- en E-toernooi en maar liefst 6.000 euro voor een kwaliteitsimpuls voor de niet-selectieteams van de A-, B-, en C-jeugd.

De hoofdgasten
Dan worden de drie hoofdgasten van de avond aangekondigd; dat zijn voormalig Nederlands tophockeyer Jacques Brinkman, voetbaltrainer en analist Gertjan Verbeek en cabaretier Thijs Kemperink. Onder leiding van Eddy van der Leij worden Brinkman en Verbeek aan de tand gevoeld over verschillende actuele onderwerpen in de voetbalwereld. Met name Verbeek blijkt garant te staan voor een aantal pittige uitspraken. Zo zegt hij dat 'goede vragen stellen wel het laatste is waar de KNVB in uitblinkt'.

Feyenoord en De Graafschap
Over het kampioenschap van Feyenoord en de vraag of hij dat had verwacht, zegt hij: "Topsport wordt altijd vooraf beleefd en achteraf begrepen." Over de nieuwe wedstrijdvormen van de jeugd is hij duidelijk: "Ik vind het helemaal niks." En dat vindt hij ook van de leiding van De Graafschap: "Die club wordt al jarenlang ontzettend slecht bestuurd. De Graafschap zal uiteindelijk verpieteren in de Jupiler-League. Jupiler-League, alleen die naam al…"

Man met snor
Voor wat betreft zijn toekomst is Verbeek duidelijk. "Ik wil mijn carrière in Nederland afsluiten, niet in Abu Dhabi of een ander veel te warm land. Tegen Ajax of PSV zal ik geen nee zeggen maar ook Twente zal me goed passen, ik ben in Enschede opgegroeid. Het wordt misschien ook tijd dat ik mezelf beschikbaar stel als bondscoach. Van Breukelen moet trouwens heel snel met pensioen, alles is verkeerd gelopen en dat heeft hij zichzelf aan te rekenen." Via de vragen uit de zaal komt het gesprek op kunstgras waarbij er ook een kleine rol is weggelegd voor kunstgraskoning Oude Luttikhuis. Verbeek zegt een voorstander te zijn van kunstgras: "Ik heb kunstgras gepromoot want ik moest trainen op een akker waar zelfs een boer niet trots op kan zijn. Luister niet naar die man met die snor van tv. Je neemt toch niet iets aan van een man die liever is tegen zijn hond dan tegen zijn vrouw?"

Thijs Kemperink
De sfeer zit er goed in en het wordt alleen maar beter als Thijs Kemperink het podium opkomt. "Ik verwachtte een voetbalkantine met dertig man en dan kom ik hier... Mán, daar doe ik normaal vier dagen over." Kemperink zit helemaal in zijn rol en vertelt over beste vriend Ruben en hoe ze samen op stap gaan in Amsterdam. "Komt er zo'n westerse kakker naar ons toe. 'Zo, jullie komen uit Twente? Dan zullen jullie er wel lang over gedaan hebben. Hebben jullie wel verharde wegen?'. Tuulk wal! In de winter!"

Ik zat er nog in
Ook hilarisch is zijn voordracht over thuiskomen na een avond met teveel drank. Alom herkenning in de zaal. "Ik probeer zachtjes te doen en heb op de terugweg op de fiets al geoefend met normaal praten. Thuis weet ik de klink te vinden, dat is al wat. Opeens roept mijn ex-vriendin, ja want ik ben nu met haar getrouwd, van boven waar die herrie vandaan komt. Ik zeg: mijn jas viel. Zegt zij: dat geeft toch niet zoveel lawaai? Ik: nee, maar ik zat er nog in..."

Klokslag elf uur is het officiële programma ten einde. Daarna blijft het echter nog lang gezellig in het sportcafé van Den Elshof. Vandaag begint het toernooi met de openingswedstrijd SL Benfica-Real Madrid om 17.30 uur.


www.marveldtournament.com

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>