De groep deelnemers aan de clinic voor Dream4Kids. Foto: Bart Kraan
De groep deelnemers aan de clinic voor Dream4Kids. Foto: Bart Kraan

Clinic Dream4Kids brengt 390 euro op

WINTERSWIJK – De clinic die Martijn Meerdink vorige week woensdag ten bate van Dream4Kids heeft gehouden, heeft 390 euro opgebracht. Aan het evenement namen 85 kinderen van zes tot en met twaalf jaar deel, die ieder vijf euro gaven. Een deel van de totaalopbrengst van 425 euro werd echter besteed aan drinken en chips voor de kinderen, zodat Dream4Kids 390 euro aan de clinic overhield.

Door Bart Kraan

Met dat resultaat is Laura Klaver van Dream4Kids wel content. "Ik ben wel tevreden over de opbrengst", aldus Klaver, die in Winterswijk met Lieke Bruntink, Vero ten Dolle en Naomi Velthorst geld inzamelt voor Dream4Kids, de stichting die de dromen van kinderen met een jeugdtrauma (leeftijdsgenoten van de deelnemer) laat uitkomen. "Maar aan de andere kant heb je vooraf geen idee hoeveel kinderen er op zo'n evenement afkomen. Aanvankelijk gingen we uit van 25 kinderen, op een gegeven moment werden er dat vijftig. Daarna zijn we reclame gaan maken en werden het er steeds meer. Het zijn er uiteindelijk 85 geworden, hartstikke mooi."

Ook Martijn Meerdink was heel tevreden over het aantal deelnemers. "Dat die kinderen hier zijn, is een geweldig gebaar van hun ouders en van hen. Dat geeft aan dat ze graag inzetten voor Dream4Kids, voor kinderen met een jeugdtrauma. Heel bijzonder, dat doet me wel war", aldus de voormalig speler van De Graafschap, AZ en FC Groningen en Oranje. Meerdink was aanvankelijk zelf uitgegaan van vijftig deelnemers, maar dat werden er uiteindelijk dus veel meer. Dat er uiteindelijk 85 kinderen van vijf tot en met twaalf op de clinic afkwamen, stelde Meerdink nog voor een probleem. Hij had aanvankelijk alleen de FC Winterswijk-jeugdtrainers Justin de Zwart en Jesse Rutgers en Paul Toebes, Daan Evers en Max le Roux, zijn assistenten bij FC Winterswijk JO13-1 waarvan hij hoofdtrainer is, gevraagd om hem te assisteren. Maar naarmate het aantal aanmeldingen steeg, had Meerdink steeds meer begeleiders nodig. Hij vond uiteindelijk de jeugdtrainers Yvonne Stronks en Jelle Krooshof en de JO13-1-spelers Lyon Kluitenberg en Tim Kos ook bereid hem woensdagmiddag op het hoofdveld van FC Winterswijk te assisteren.

Meerdink liet de kinderen een circuit afwerken, waarbij ze om de tien minuten naar een ander onderdeel opschoven. Tijdens de clinic moesten de kinderen onder meer dribbelen en afwerken op een klein doel en dribbelen en proberen de lat van een klein doel te raken, speelden ze kleine partijtjes en maakten ze bij een onderdeel kennis met de loopladder, die voetballers moet helpen hun voetenwerk te verbeteren. De deelnemende kinderen werkten met zichtbaar plezier de diverse onderdelen af, maar kregen naarmate de middag vorderde wel steeds meer last van de verzengende hitte. Ze kregen echter regelmatig de gelegenheid om even wat te drinken. Een aantal van hen was zelf zo slim geweest bidons of flessen met water mee te nemen, zodat ze ook op het veld iets konden drinken. Een aantal kinderen werd vergezeld door hun ouders, van wie de meesten echter niet in de zon gingen staan of zitten maar de tribune of de party-tent naast het clubgebouw waar ze in de schaduw zaten. Onder hen Judith Hoog Antink, jeugdvoorzitter van Sportclub Meddo die haar zoon en een teamgenoot van hem naar Jaspers had gebracht. "Een hartstikke mooi evenement, goed dat Martijn Meerdink en de kinderen zich voor het goede doel inzetten."

Omdat het zo warm was, vond geen van de deelnemende kinderen het erg dat Meerdink in overleg met de aanwezige mensen van Dream4Kids besloot de laatste twee ronden van tien minuten te schrappen. Ook de begeleiders vonden het prima, want ook zij hadden behoorlijk last van de hitte en hadden het nodige water gedronken. "Ik geloof dat ik vier en een halve bidon water heb gedronken'', aldus Jesse Rutgers.
Nadat de kinderen op de tribune waren gaan zitten, kregen ze een certificaat van de voetbalschool van Meerdink en een kaartje met foto's van de voormalig profvoetballer in de shirts van de ploegen waarvoor hij tijdens zijn actieve loopbaan heeft gespeeld en waarop hij de kinderen dankte voor hun deelname. Ook Klaver dankte de kinderen. "Superleuk dat jullie hebben meegedaan, jullie hebben hiermee andere kinderen enorm geholpen."
"Dit was een test om te kijken of zoiets zou aanslaan. De kinderen en wij vonden het hartstikke leuk'', aldus Klaver die aangaf dat de clinic een vervolg krijgt. "We willen ook clinics in Groenlo en Lichtenvoorde houden om daar Dream4Kids onder de aandacht te brengen. En we gaan misschien ook iets voor volwassenen doen. Van mensen op de tribune hebben we veel positieve reacties gekregen. Die willen ook wel meewerken. En we zijn bezig met het organiseren van het golftoernooi op de banen van De Voortwisch."

reageer als eerste
Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>