De prijzen worden uitgereikt aan de kinderen en directeur 'buitenscholen' Johan Wilterdink. Foto: PR
De prijzen worden uitgereikt aan de kinderen en directeur 'buitenscholen' Johan Wilterdink. Foto: PR

't Waliën wint scholencompetie De Vierkante Stoel

HUPPEL - De scholencompetitie van ondernemersvereniging De Vierkante Stoel werd gehouden op 10 mei. Die club heeft basisscholen gevraagd heeft leerlingen een project te laten bedenken waarvoor geen reguliere financiering bestaat maar dat wel erg gewenst is. In de sfeervolle entourage van de benedenzaal van De Lindeboom gaven leerlingen van groep zeven en acht van de scholen van OBS Kotten, Julianaschool, Wilhelminaschool en OBS 't Waliën hun presentaties waar hun school het te winnen geld aan zou gaan besteden. Het Waliën won de eerste prijs van € 1000 voor hun project weerbaarheidstrainingen.

De leerlingen van OBS 't Waliën lieten zien hoe belangrijk het is om mentaal en fysiek weerbaar te zijn in onze huidige maatschappij, waar gevaren en confrontaties dagelijks op de loer liggen. Tijdens de trainingen wordt geleerd hoe jonge mensen het beste kunnen reageren op ongewenste contacten, door spraak, non-verbale communicatie of afweertechnieken.
De leden van de D4KS wezen OBS 't Waliën als winnaar aan. Goede tweede werd De Wilhelminaschool, zij ontvingen € 500 voor de herinrichting van het schoolplein. De Julianaschool en OBS Kotten kregen ieder € 250. De Julianaschool voor het veranderen van hun schoolplein en Kotten voor een zitbank of stoel.
De avond op zich was een groot succes. Het enthousiasme waarmee alle leerlingen hun presentaties gaven was aanstekelijk en de blijdschap na het behalen van de prijzen mooi om te zien.
 

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>