De 103-jarig heer Grimmelt met een neef, die samen met zijn vrouw speciaal was overgekomen uit Amsterdam om aanwezig te zijn bij de overhandiging van de taart. Foto: Lydia ter Welle
De 103-jarig heer Grimmelt met een neef, die samen met zijn vrouw speciaal was overgekomen uit Amsterdam om aanwezig te zijn bij de overhandiging van de taart. Foto: Lydia ter Welle

Verjaardagstaart voor oudste man van Winterswijk

WINTERSWIJK - Donderdag was het een beetje feest in één van de groepswoning bij Pronsweide. Toen werd namelijk door bakkerij Michel Nales een prachtige verjaardagstaart bezorgd voor de heer Grimmelt. Hij is met zijn 103 jaar de oudste bewoner van de Pronsweide en de oudste man van Winterswijk.

De overhandiging van de taart is het gevolg van het uitvoeren van een wens. Die was ingediend door Lisa Stortelers, één van de bezoekers van de Open Dag in Pronsweide, gehouden op 4 april, in het kader van de Week van de Zorg en Welzijn. Iedere bezoeker kon toen een wens indienen voor een oudere. Lisa's wens was: een verjaardagstaart bezorgen op de verjaardag van de oudste bewoner of bewoonster van de Pronsweide. De oudste van Pronsweide is de heer Grimmelt, nu 103 jaar, en in september jarig. Op verzoek van de familie van de heer Grimmelt werd het bezorgmoment van de taart naar voren gehaald, in verband met de afnemende gezondheid van de heer Grimmelt. Het echtpaar Jaartsveld was speciaal voor de gelegenheid uit Amsterdam naar Winterswijk gereisd, om het moment mee te maken dat hun oom met de taart werd verrast. Helaas was de indiener van de wens, Lisa Stortelers, verhinderd. De taart werd door de medewerkers van Pronsweide aan de heer Grimmelt overhandigd. Mét brandende kaarsjes, voor deze gelegenheid geen 104 maar vier. Dat hij nog niet jarig was, deerde de heer Grimmelt niet. Hij liet zich de taart goed smaken.

Oudere Winterswijkers herkennen de naam Grimmelt wellicht van stomerij en blauwververij Grimmelt, jarenlang gevestigd naast het eetcafé 't Spek-Ende aan de Misterstraat. Bij de firma Grimmelt konden Winterswijkers begin vorige eeuw hun linnen laten verven. Als het linnenweefsel voor beddengoed was dat niet nodig, waar wel als de stof werd gebruikt voor werkkleding. Daarvoor werd indigo gebruikt, wat de stof een blauwe kleur gaf.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden