Robert Roossink (Tomra), Edwin Komdeur (Jumbo Winterswijk) en Karin Putman ( Make-A-Wish). Foto: Eric Beijers
Robert Roossink (Tomra), Edwin Komdeur (Jumbo Winterswijk) en Karin Putman ( Make-A-Wish). Foto: Eric Beijers

Donatieknoppen leveren 1400 euro op voor Make-A-Wish

Algemeen

WINTERSWIJK - Onlangs heeft een vrijwilligster van Make-A-Wish Nederland een cheque ter waarde van €1400,- in ontvangst mogen nemen. Dit bedrag is tot stand gekomen door middel van een statiegeldactie bij de Jumbo in Winterswijk. Bij het inleveren van lege flessen kregen consumenten de optie om het statiegeld te doneren aan de stichting.

Tomra uit Apeldoorn heeft dit mogelijk gemaakt. Het bedrijf levert emballage-automaten voor het inleveren van lege flessen en kratten in supermarkten. Nog niet alle automaten in Nederland beschikken over een donatiemogelijkheid. Om deze reden bood TOMRA vijf donatieknoppen aan die ze kosteloos hebben geïnstalleerd. Met een donatieknop is het mogelijk om op een veilige manier statiegeld te doneren. Inmiddels zijn er vijf donatieknoppen voor Make-A-Wish Nederland geplaatst, maar Tomra wil meer doen. Om deze reden zijn er nogmaals vijf knoppen aan Make-A-Wish gedoneerd.

Winterswijk
De Jumbo in Winterswijk is zo'n supermarkt waar twee van de nu nog vijf donatieknoppen te vinden zijn. Op 24 april mocht een trotse vrijwilligster van de stichting de cheque uit handen van Edwin Komdeur en Robert Roossink in ontvangst nemen.

Liefste wensen gaan in vervulling
Door het mooie bedrag kan Make-A-Wish Nederland meer wensen van kinderen met een ernstige ziekte in vervulling laten gaan. De vervulling van een liefste wens maakt daadwerkelijk een verschil. De kinderen kunnen weer even kind zijn en geen patiënt. Het is een moment waarop zorgen worden vergeten en geluk en positiviteit voorop staan. Make-A-Wish Nederland vervult sinds 1989 liefste wensen. Dat doet de stichting niet voor niets. In al die jaren is gebleken dat voor het wenskind en zijn familie een wensvervulling onvergetelijk is. Het maakt het hele gezin sterker voor hun toekomst. De afgelopen jaren heeft Make-A-Wish Nederland al vele duizenden wensen vervuld en de eigen kracht van deze kinderen en jongeren aangewakkerd. Niet de ziekte, maar het kind en/of de jongere zelf staat centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant