advertorial

Een goed matras uitkiezen: praktische tips

Vertoont uw matras kuilvorming, wordt u regelmatig wakker met pijn in uw lichaam of bent u voornemens een nieuw bed in een andere maat aan te schaffen? Dit zijn allemaal redenen om een nieuw matras uit te zoeken. Een goed matras gaat jarenlang mee. Wilt u optimaal profiteren van de levensduur van het matras, dan kiest u voor een type dat zo goed mogelijk bij u past. Slaapkamerweb vertelt u graag meer over de verschillende soorten matrassen en geeft u enkele praktische tips die u kunnen helpen bij de aanschaf.

Verschillende soorten matrassen
Matrassen zijn samen te vatten in de volgende categorieën: polyether, koudschuim, traagschuim, latex en pocketvering. Elk type matras heeft zijn eigen voor- en nadelen die we graag voor u op een rijtje zetten:
 
Polyether matrassen:
Het goedkoopste type matras is de polyether-matras. Polyether is een synthetisch en anti-allergisch materiaal dat al meer dan 50 jaar wordt toegepast in matrassen. Polyether matrassen zijn geschikt voor iedereen zonder speciale wensen of voorkeuren. Dankzij hun lage prijs worden deze matrassen veel gebruikt voor logeerbedden en kinderbedden. De lage prijs van polyether heeft wel een prijs: de levensduur van dit type matras is niet briljant, evenals de ventilatie.
 
Koudschuim matrassen:
Zeg nooit zomaar 'schuim' tegen koudschuim! Wij bij Slaapkamerweb zijn een groot fan van koudschuim matrassen. Koudschuim heeft een open celstructuur, een goede veerkracht en een extreem lange levensduur. De slechte eerste indruk van dit matras is de naam. De naam van dit type schuim suggereert dat het matras koud zou aanvoelen, dit is echter niet het geval. Een koudschuimmatras is soft, de tegendruk is steviger en biedt het lichaam de juiste ondersteuning. De vochtregulatie en ventilatie maken koudschuim ook geschikt voor mensen die het 's nachts gauw te warm hebben. Deze matrassen zijn bovendien niet duur! Kortom: zoekt u een matras met een uitstekende prijskwaliteitsverhouding en goede veerkracht, dan is koudschuim wat ons betreft een uitstekende keuze.
 
Traagschuim matrassen:
Ontzettend populair zijn traagschuim matrassen. Traagschuim staat ook wel bekend als memory foam, visco-schuim of nasa-schuim. Met name de drukverlagende eigenschappen van het materiaal worden geroemd. Traagschuim matrassen zijn heel geschikt voor mensen met bepaalde lichamelijke klachten en liggen bovendien comfortabel. Wel is traagschuim voor veel slapers té warm: de ventilatie en vochtregulatie zijn niet briljant. Een traagschuim matras is hierdoor niet altijd voor iedereen geschikt. Slaapkamerweb adviseert in de meeste gevallen eerder een latex of beter koudschuim matras aan.
 
Latex matrassen:
Er zijn drie type latexmatrassen; met synthetische latex, talalay latex of natuurlatex. Bij Slaapkamerweb vindt u diverse latexmatrassen van merken, zoals Dunlopillo en Lavea. Deze matrassen staan erom bekend dat ze een lange levensduur hebben en comfortabel liggen. Ze zijn heel geschikt voor gebruik op verende lattenbodems. Een goede reden om te kiezen voor latex is wanneer u gebruik maakt van een verstelbare lattenbodem. Bij overmatig transpireren kan een latex matras een minder goede keus zijn.
 
Pocketvering matrassen:
Bij een pocketvering matras bestaat de kern van het matras uit metalen veren, verpakt in kleine 'pockets'. Vandaar dus de naam! Deze veren hebben als groot voordeel dat de matras van binnen een open structuur heeft. Dat biedt een goede vochtregulatie en ventilatie en maakt dit type matras goed geschikt voor mensen die een koel matras zoeken. Pocketveren bieden een goede ondersteuning voor het lichaam.
 
De juiste weerstand en hardheid
Voor zowel uw comfort als de levensduur van het matras is het van belang een matras te kiezen met de juiste hardheid.

De hardheid die bij u past, kan mede afhankelijk zijn van uw lengte en gewicht. In het algemeen geldt dat wanneer u groter en zwaarder bent een steviger matras beter bij u past ten opzichte van een soepel matras. Andersom wanneer u kleiner van lengte en lichter in gewicht bent, past in het algemeen een soepeler matras beter bij u. Bent u zelf wat zwaarder maar heeft u een persoonlijke voorkeur voor een zachter matras, dan is dat mogelijk, maar dient u er rekening mee te houden dat dit van invloed is op de levensduur van uw matras.
 
Welke factoren spelen een rol in uw matraskeuze?
Misschien heeft u na het lezen van bovenstaande omschrijvingen al een goede indruk van het type matras dat bij u past. Misschien heeft u nog wat extra handvatten nodig. We geven u daarom een lijst met zaken waar u in de keuze van uw matras rekening mee kunt houden:
 
•         Lengte: de ideale matras is ca. 20 centimeter langer dan uzelf. Dat betekent dat vanaf een lengte van circa 1,90 m u idealiter kiest voor een matras van 210 of zelfs 220 centimeter lang.
•         Gewicht: bent u erg licht (onder de 60 kg), dan kan een hard matras al gauw té hard zijn.
•         Allergieën: heeft u allergieën, dan kiest u bij voorkeur voor een anti-allergisch materiaal of een matras met een anti-allergische tijk. Een tijk is praktisch omdat deze ook uitgewassen kan worden.
•         Temperatuur: heeft u het snel koud of warm tijdens uw nachtrust, dan kan uw matraskeuze daarin helpen.
•         Hygiëne: vooral wanneer u veel transpireert kan een wasbare tijk een voordeel zijn. Was de tijk niet vaker dan eens per jaar, dat komt de anti-allergische, anti-huisstofmijt of schimmelwerende eigenschappen van de hoes niet ten goede.
•         Prijs: wanneer prijs een serieuze overweging is, kiest u bij voorkeur voor koudschuim. Dit is betaalbaar en heeft grote voordelen ten opzichte van polyether.
 
We hopen dat de keuze van een nieuw matras met deze tips wat eenvoudiger wordt. Komt u er nog niet helemaal uit? De familie Demmers helpt u graag! Van dinsdag tot en met zaterdag bent u van harte welkom in de Slaapkamerweb toonzaal in Zutphen. Daar kunt u bovendien proefliggen op de diverse matrassoorten. Komt u er wel uit, breng dan gerust een bezoekje aan de matrassen in onze webshop en profiteer van onze gratis bezorging in de gehele regio! 
 

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>