Volop actie in de turnhal. Foto: PR
Volop actie in de turnhal. Foto: PR

Succesvol weekend Penta Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zaterdag 8 en zondag 9 april heeft Penta Winterswijk ism de KNGU een halve finale NK dames turnen georganiseerd in de Sport- en Turnhal van Winterswijk en op 9 april een danswedstrijd in theater De Storm. Ruim 400 turnsters van ongeveer honderd verschillende turnverenigingen uit Nederland hebben Winterswijk bezocht samen met de trainers en supporters.

Het was de allereerste keer dat er een turnevenement van dit formaat plaatsvond in de Sport- en Turnhal van Winterswijk. De sporthal aan de Parallelweg was door vele vrijwilligers van Penta Winterswijk omgetoverd tot een prachtige turnarena. Wethouder Wim Aalderink heeft namens de Gemeente Winterswijk het evenement geopend en de KNGU en de turnsters met hun gevolg verwelkomd in het mooie Winterswijk.

Zaterdag was de dag voor de 2e divisie turnsters. Minou ter Horst mocht namens Penta het spits afbijten. Met de mooie oefeningen, die ze foutloos turnde, wist ze een prima vierde plek te halen. Naast een plaats in de meerkampfinale, leverde dat ook nog eens toestelfinales op voor sprong en balk.

De laatste ronde van de zaterdag was voor senior turnster Lynn Nijland. Ook Lynn liet zien dat er rekening met haar gehouden moet worden. Zij startte prima op sprong, werd wat ondergewaardeerd op de brug, zette een mooie balkoefening neer en eindigde met een daverende uitsmijter op de vloer! Dit bracht haar op een zesde plaats en dus een plek in de meerkampfinale, leverde ook nog eens toestelfinales op balk en vloer op.

Na deze mooie start mochten op de zondag de dames die uitkomen in de 3e divisie aan de slag. Lot Beskers, Janne Luisman, Sophie Hijink en Neve Smit turnden in verschillende banen hun vierkamp. Ze hebben het er zonder uitzondering goed vanaf gebracht en turnden hun oefeningen naar kunnen. Lot is in de einduitslag negende geworden en Janne twaalfde. Door dit resultaat mag Lot de finale turnen en haalde bovendien een plek in de toestelfinale op balk. In de andere baan is Sophie op deze zondag twaalfde geworden en wist Neve beslag te leggen op de achttiende plek.

De tweede ronde was voor Lynn ten Elshof en Filiz Karakoc. Ook deze dames hebben zich uitstekend en met succes geweerd. Lynn vond zich terug op de achtste plaats en Filiz haalde een prima vijfde plek. Deze twee dames hebben zich hierdoor ook voor de meerkampfinale geplaatst.
Lynn wist ook nog een plaats in de toestelfinale sprong te halen terwijl Filiz reserve is op de brug. Opmerkelijk is dat Lynn al voor het derde jaar op rij een plekje weet te veroveren bij sprong.

De ronde daarna mocht junior turnster Estelle Stemerdink haar wedstrijd turnen. Hoewel ze haar uiterste best heeft gedaan, was het niet helemaal de dag van Estelle. Jammer genoeg wat foutjes. Dan is de wedstrijdsport keihard en vind je jezelf terug op een achtste plaats en net buiten de finales.

Ilse Bruggers mocht voor Penta dit mooie turn weekend afsluiten. Ze heeft zich goed geweerd, liet sinds lange tijd met succes haar tsukahara gehurkt weer op de wedstrijd zien! Erg zuur voor Ilse waren de kleine foutjes op vloer en balk, want die zorgden ervoor dat ze op een veertiende plek terecht is gekomen en helaas voor haar geen plekje in de finales.

Theater De Storm was wederom een succesverhaal voor de Penta Dance Departement. Vooral door het enorme aantal deelnemers. Het evenement is bezocht door ongeveer 185 duo’s en teams met een heleboel supporters, die maakten dat de zaal zeer goed gevuld was.

Met dank aan alle vrijwilligers is ook dit evenement weer voorspoedig verlopen. Voor de Winterswijkse dansers van de Penta Dance Departement was het ook een topzondag. Bij de duo’s t/m 17 jaar Advance een 1e plaats voor Manou en Fleur en een 2e plaats voor Bo en Ashanti. Bij de teams deden de Kids Fresh voor het eerst mee en behaalden een mooie 11e plaats in de categorie beginners t/m 10 jaar. Bij de Advance t/m 10, 13 en 17 werden Vanilla Funk, Spicey Ellements en Not your Average allemaal eerste. Penta Winterswijk kijkt terug op een geweldig weekend.

Een geslaagd wedstrijdweekend in zowel de Sport- en turnhal als theater De Storm.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant