De website. Foto: PR
De website. Foto: PR

Hippisch Achterhoek online verenigd

ACHTERHOEK - Paardenliefhebber en benieuwd wat zich op hippisch gebied afspeelt in de Achterhoek? Check dan snel de website www.hippischachterhoek.nl. Een nieuw online platform voor iedereen in de Achterhoek die wat met paarden te maken heeft. Nadat bedenker Marcel Roerdink uit Winterswijk de nieuwe website lanceerde medio september, werd deze meteen omarmd door hippisch Achterhoek. De bezoekersteller van de website loopt dagelijks op.

Door Wendy Scholten

Hippischachterhoek.nl is de startpagina voor paardenliefhebbers in Oost-Nederland. Van ruitersportzaken tot rijverenigingen, van slipjachten tot springconcoursen en van recreatieruiters tot professionele stallen; alles komt aan bod. "Een nieuwsitem kan gaan over een evenement, wedstrijd, activiteit of over een bedrijf dat gevestigd is in of levert aan de Achterhoek. Een nieuwsitem kan ook gaan over Achterhoekers die elders in het land of in de wereld presteren."

Aan het woord is Marcel Roerdink, eigenaar van autobedrijf Meerdink. Zijn hippische interesse stak de kop op als (voormalig) boekhouder van handelsstal Reesink. Tegenwoordig fokt hij zelf paarden en rijdt zijn dochter paard. Roerdink was jarenlang trouwe lezer van De Paardenkrant. "Daarin las je vroeger nog eens een artikel over je buurmeisje of een kleine fokker, maar tegenwoordig lijkt het alsof alleen de grote namen daarin nog aan bod komen. Het verslag gaat altijd over de nummers één, twee en drie en dat zijn vaak dezelfde. Wij willen dat anders doen. Het maakt ons niet uit of je hoog bent geëindigd of niet, wij verslaan het hele evenement inclusief foto's, mits het in de Achterhoek plaatsvindt."

De nieuwsstroom wordt dagelijks bijgestuurd door de Wooldse Daniëlle Carrière, die jarenlang ervaring bij de Paardenkrant en Horses.nl heeft opgedaan. "Marcel vertelde me wel vaker over zijn ideeën om een dergelijke website te beginnen. Een tijdje geleden benaderde hij me met de vraag hem te helpen en zijn we om de tafel gaan zitten. Wat hij zegt, hoorde ik ook vaak. Dat je eerder nog wel eens iets kon teruglezen over een wedstrijd in de buurt, maar tegenwoordig bijna niet meer. Met Hippischachterhoek.nl brengen we de regionale concoursen en prestaties weer meer onder de aandacht."

Op Hippischachterhoek.nl zijn alle hippische evenementen binnen de Achterhoekse grenzen te vinden en via de website kunnen de deelnemers zich vlot aanmelden. "We kunnen zelfs als tussenpersoon fungeren bij het opgeven voor een activiteit of evenement", vertelt Daniëlle Carrière. "We proberen werkelijk alles over het paardengebeuren in de Achterhoek te verzamelen, zodat je geen andere website meer hoeft te bezoeken", aldus Marcel Roerdink.

Wordt er dan ook nog geld verdiend? "Op dit moment wordt er alleen maar geïnvesteerd", lacht Roerdink. "Maar er is wel een verdienmodule. Wij verkopen pagina's aan stallen, verenigingen, particulieren en bedrijven. Ze kunnen nieuws aanleveren en wij zorgen dat het op hun pagina en op de nieuwspagina verschijnt. Is het interessant of leuk genoeg, dan nemen we het ook mee op de voorpagina, in de nieuwsbrief en/of op onze Facebook pagina. Hippischachterhoek.nl is een enorme promotie voor hippisch Achterhoek, een website die je met plezier bezoekt."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden