't Nut: springlevend

Algemeen

WINTERSWIJK - De Maatschappij tot Nut van 't Algemeen, kortweg 't Nut, departement Winterswijk, opgericht in 1853, is ondanks haar hoge leeftijd nog steeds springlevend. 't Nut is destijds opgericht als oplossing voor sociale problemen in de samenleving. Departement Winterswijk heeft een spaarbank, bibliotheek en scholen opgericht. Momenteel organiseert 't Nut lezingen, bedrijfsbezoeken en excursies. Elk jaar wordt door het bestuur een zo gevarieerd mogelijk programma samengesteld.

Het seizoen 2016-2017 begint met een middagexcursie naar kunst- en sierglasblazerij Martorell in Laren (G) op dinsdag 20 september. Woensdag 12 oktober verzorgt René Pruysers uit Haaksbergen een lezing over (wilde) bijen en honingbijen. Na de algemene ledenvergadering op woensdag 16 november presenteert een gids van 't Gilde een digitale wandeling door Winterswijk.
In 2017 is de eerste lezing op donderdag 19 januari, waarbij Ad van Roosendaal en Anneke Zonneveld de audiovisuele presentatie 'Achterhoek grenzeloos mooi' laten zien, gevolgd op donderdag 16 februari door Rob Reijnen, een gepassioneerde landschaps- en natuurfotograaf met 'Natuurschatten aan de Oost- en Westkust van de USA'.
Donderdag 23 maart brengt 't Nut een bedrijfsbezoek aan geitenkaasboerderij De Brömmels voor een rondleiding en proeverij in het sfeervolle proeflokaal.
De afsluiting van het seizoen is op woensdag 12 april met een optreden van de bekende troubadour en verhalenverteller Gery Groot Swaaftink uit Vorden.        
De lezingen worden gehouden in een van de zalen van het Instituut voor Kunst en Cultuur Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. Leden van het Nut (10 euro per jaar per persoon) betalen per avond een entreeprijs van drie euro. Maar ook introducés en niet-leden zijn van harte welkom, zij betalen zeven euro. De entreeprijs is inclusief twee consumpties.
Het bestuur van het Nut in Winterswijk nodigt iedereen van harte uit een of meer van de lezingen te bezoeken. Als dat goed bevalt en men wordt lid, dan kan men ook deelnemen aan de excursies.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk