Kasteel Weldam. Foto: archief
Kasteel Weldam. Foto: archief

English Fair bij kasteel Weldam

Algemeen

REGIO - De jaarlijkse English Fair ten bate van de Anglican Church Twente bij het kasteel Weldam in Markelo, gelegen tussen Goor en Diepenheim, is op zaterdag 10 september van 11 tot 17 uur. Een niet te missen evenement op een prachtige locatie: het landgoed Weldam eigendom van graaf en gravin zu Solms, met ieder jaar een wisselend aanbod van deelnemers, deels oude bekenden en ook geselecteerde nieuwe attracties.

Zo is er prachtig borduurwerk te zien, breisels, quilten, brocante en gesponnen wol van schapen uit het Groene Hart van Nederland. maar ook mozaïeken, keramiek, potten, pannen en miniaturen. Rijk gedecoreerde tapijten geven een oosters tintje aan het geheel, terwijl het viltatelier en zijdeschilderingen verrassende kleurenschakeringen tonen. De tuin speelt een centrale rol op het landgoed Weldam. Er zijn op speciale tijden georganiseerde wandelingen en wie zijn eigen tuin of huis wil opfleuren, kan terecht bij een kwekerij of advies krijgen van een tuinontwerpster. Bloemcreaties en kunstig gevlochten kransen blijken geliefde aankopen, datzelfde geldt voor wijn, thee, taarten en het grote aanbod aan verschillende jams. Er zijn stijlvolle meubelen en sieraden.
Wie 's avonds er warmpjes bij wil zitten, kijkt bij de tuinhaarden. De lezers kunnen hun hart ophalen bij de kraam met 'English books' en de boekbinder. Oliën en zepen strelen de zintuigen bij de Geurenman en de kinderen (en ook ouders) zullen zich vergapen aan houten speelgoed.
Verder is er muziek van 'Scottish pipers', maar ook van de 3 J's, en verder wordt er gedanst door de Morris Dancers. Een succesnummer van vorig jaar, de demonstratie schermen en boogschieten, wordt geprolongeerd. Uitgestalde klassieke auto's op het middenterrein zijn een trekpleister voor de autoliefhebber.
Wie even wil uitrusten, kan terecht in de tearoom met cakes, scones en sandwiches.

Niet alleen het entreekaartje geeft kans op een prijs bij de verloting, ook de De Hoedenparade - Ascot Style. De organisatoren verzoeken namelijk de dames om een uitbundige, opvallende hoed te dragen, naar voorbeeld van Ascot-paardenraces. De opbrengst van deze Fair wordt deels besteed aan goede doelen: geselecteerde projecten die door de Anglican Church Twente worden ondersteund. St. Mary's Church, een in cottage stijl gebouwde kapel waar iedere zondag om 10.30 uur een dienst wordt gehouden, is op deze dag bezoeken. Men krijgt er uitleg over de visie en geloofswaarden van de Anglican Church. Om 17.00 uur kan men deelnemen aan de bekende Evensong, die in de kapel gehouden wordt. Meer informatie is te verkrijgen in de stand van de kerk of na te lezen op de website.
Kasteel Weldam ligt aan de N824 tussen Goor en Diepenheim. Er is ruime gratis parkeergelegenheid. De entreekosten bedragen € 6,50 per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis.

Ook dit jaar zijn er English teas met diverse cakes en scones verkrijgbaar op een terras naast St Mary's Church. Een rustmoment op de zomerse zondagen van 10 juli tot en met 14 augustus van 13.30 tot 16.00 uur. Tevens is het mogelijk St Mary's Church, een romantische kapel behorend bij het kasteel Weldam, onder deskundige begeleiding te bezichtigen en uitleg te krijgen over de Anglican Church Twente. St Mary's is gelegen aan de N824 tussen Goor en Diepenheim, schuin tegenover de ingang naar kasteel Weldam.


www.anglicanchurchtwente.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant