De maquette in de etalage aan De Leest. Foto: Kyra Broshuis
De maquette in de etalage aan De Leest. Foto: Kyra Broshuis

Bijzondere maquette in etalage Lichtenvoorde

Algemeen

LICHTENVOORDE - In de etalage van het leegstaande pand aan De Leest, waar voorheen Muzzo gevestigd was, staat sinds vrijdag een prachtige maquette. Deze maquette, van de hand van de bekende Winterswijkse kunstenaar Vic Hulshof, laat het dorp Lichtenvoorde zien met een aantal uitvergrote bijzonderheden zoals de kerk, de Zwarte Cross en het gemeentehuis.

Door Kyra Broshuis

De maquette is gemaakt op initiatief van de Werkgroep Promotie Lichtenvoorde en het bedrag voor het kunstwerk is beschikbaar gesteld door de gemeente Oost Gelre. De Werkgroep Promotie Lichtenvoorde heeft, zoals bekend, vorig jaar de promotionele activiteiten voor Lichtenvoorde overgenomen van de Stichting Promotie Lichtenvoorde. Deze stichting ontwikkelde tal van reclamecampagnes met als overkoepelend thema: Lichtenvoorde, Passie voor Plezier. Landelijke aandacht kreeg de stichting door het regelen van de gratis Wifi op het marktplein in Lichtenvoorde.

Typisch Hulshof-kunstwerk
De prachtige maquette die nu voor alle inwoners van Oost Gelre te zien is, laat een mooi beeld zien van Lichtenvoorde en de bijzonderheden van de plaats. Het is een vereenvoudigde plattegrond van het dorp in de typische Vic Hulshof-stijl met als titel 'Lichtenvoorde in vogelvlucht'.
Een bijzonder en uniek kunstwerk dat direct opvalt aan De Leest. Hulshof, geboren en getogen in Lichtenvoorde maar al lange tijd woonachtig in Winterswijk, heeft een heel eigen stijl. De kunstenaar heeft een grote bekendheid opgebouwd met onder andere het maken van affiches voor bijzondere evenementen. Ook wordt hij veel gevraagd voor illustraties, onder andere door de gemeente Oost Gelre. De bekende affiches van Paaspop Zieuwent, het Lichtenvoordse Keifestival, de Oktoberfeesten in Heelweg en de Vordense Beach Party zijn ook van zijn hand. Hulshof, of 'Vix' zoals zijn bedrijfsnaam luidt, gebruikt duidelijke vormen teksten en zijn zeer herkenbaar. Zo ook dus deze maquette, absoluut het bekijken waard.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant