Funnie op bezoek bij Winterswijkse kinderen. Foto: PR
Funnie op bezoek bij Winterswijkse kinderen. Foto: PR

Funnie mascotte van Familiespektakel

Algemeen

WINTERSWIJK - De Stichting Familiespektakel heeft sinds kort een mascotte: Funnie. Hij bezocht woensdag speeltuinvereniging Het Kreil en vrijdag basisschool St. Jozef. Het grote publiek ziet de hoofdzakelijk paarse Funnie op zondag 5 juni bij de tweede editie van het Familiespektakel. "Dan worden er meet and greetsessies gehouden, waarbij er foto's gemaakt kunnen worden'', aldus Lonneke Berentsen, bestuurslid van de organiserende Stichting Familiespektakel Winterswijk.

De stichting wil met Funnie het Familiespektakel promoten, hoewel dat gezien het aantal toegenomen deelnemers misschien niet eens nodig is. Want namen vorig jaar 125 verenigingen, stichtingen en mensen aan het evenement deel, dit jaar zijn dat er al 150. Toch wil de stichting het Familiespektakel goed onder de aandacht kunnen brengen, niet alleen via bezoeken aan speeltuinen en scholen maar ook door met haar mascotte aanwezig te zijn op grote evenementen als het Rabo Kids Cup-voetbaltoernooi van FC Trias, eetfestijn de Preuverie en de kerstmarkt.
Voor het promoten van het Familiespektakel op scholen en speeltuinen wordt bovendien gewerkt aan een voorleesboekje met fictieve belevenissen van Funnie tijdens het Familiespektakel, waarbij diverse facetten van het evenement en locaties van activiteiten de revue passeren. Voor de illustraties van dit werkje tekent kunstenares Judith Woordes-Scheepers van Juuls Artwork, het verhaal komt voor rekening van Wilma Koolhof. Het boekje is bijna klaar. "Op zondag 5 juni is een proefdruk met daarin enkele illustraties te bekijken'', aldus Berentsen. Als het boekje klaar is, wordt dat voor een klein bedrag te koop aangeboden.
Tevens is Annelies Balster bezig met het ontwerpen van een haakpatroon van Funnie. "Dan kunnen mensen hem zelf maken, ook op die manier kunnen we volgend jaar het Familiespektakel promoten'', aldus Berentsen.
De Stichting Familiespektakel Winterswijk houdt voor deze editie een tekenwedstrijd. Kinderen kunnen daaraan meedoen door voor zondag 5 juni een tekening van een hond in te leveren bij boekhandel Kramer aan de Wooldstraat. De beste tekenaars in de leeftijdscategorieën drie tot en met vijf, zes tot en met acht en negen tot en met elf krijgen een prijs.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant