Foto: PR BC 't Pluumke
Foto: PR BC 't Pluumke

BC 't Pluumke '67 kijkt terug op geslaagd jubileumtoernooi

Algemeen

WINTERSWIJK - In het kader van het vijftigjarig jubileum van badmintonclub ’t Pluumke ’67 uit Winterswijk werd op zondag 22 mei een groot Jubileumtoernooi gehouden in de Sport- en turnhal Winterswijk.

Het jubileumtoernooi kende meerdere poules. Er werden wedstrijden afgewerkt in het herendubbelspel, damesdubbelspel en gemengd dubbelspel. Binnen deze disciplines waren er verschillende klassen waardoor iedere deelnemer op zijn of haar eigen niveau kon spelen. Bij het jubileumtoernooi werd er gestreden om de beste plaatsen in zowel de sterkere wedstrijdklasse als in de recreatieve klasse. Badmintonners uit de gehele Achterhoek waren naar Winterswijk gekomen om deel te nemen aan dit sterk bezette toernooi.

Maar niet alleen Nederlanders waren van de partij. Ook een grote groep Duitse badmintonners uit de aangrenzende plaatsen speelde mee tijdens het jubileumtoernooi. Onder andere badmintonners van badmintonverenigingen uit Bocholt, Oeding en Weseke waren present. Op zeer sportieve wijze streden de Nederlandse en Duitse spelers om de ereplaatsen.

Het toernooi leende zich perfect om de onderlinge kwaliteiten op de proef te stellen. In iedere poule lag het niveau van de koppels erg dicht bij elkaar. Hierdoor werden er veel boeiende wedstrijden gespeeld. Gelet op de lange partijen en de spannende uitslagen concludeert de organisatie dat een ieder hard moest werken om in aanmerking te komen voor de winst.

De organisatie kan dan ook terugkijken op een geslaagd toernooi.

De winnaars in de verschillende klassen zijn: Herendubbel A: Thom Groot Nibbelink & Bas ter Beest; Damesdubbel A: Pia Mólder & Geertje Tonnaer; Herendubbel B: Niek Cornelissen & Pieter Schreurs; Damesdubbel B: Tessa Reuling & Svenja Schmeinck; Gemengd dubbel A: Joel Wolsing & Absie Rengelink; Gemengd dubbel B: Jeroen Rengelink & Vera Prinsen.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant