Afbeelding

Toernooi voor E-jeugd bij FC Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Voetbalvereniging FC Winterswijk houdt zaterdag 28 mei op sportpark Jaspers het Skopein-toernooi voor E-jeugdspelers (9 tot en met 11 jaar).

Het is alweer de zestiende keer dat dit evenement wordt gehouden. Eerst vond dat plaats onder de vlag van WVC, sinds de oprichting van FC Winterswijk tekent de toernooicommissie van die vereniging voor de organisatie.

Aan het Skopein-toernooi, vernoemd naar de nieuwe sponsor Servicetheater Skopein, doen zes verenigingen met hun beste vier E-jeugdteams mee. Dat zijn titelhouder Quick'20, gastheer FC Winterswijk (winnaar van 2014), FC Zutphen, Bon. Boys (Haaksbergen), Rohda Raalte en NEO uit Borne. Laatstgenoemde vereniging vervangt het Zevenaarse OBW, dat vorig jaar met tien punten kansloos als laatste eindigde. De toernooicommissie heeft Quick'20, FC Zutphen, Bon. Boys, Rohda Raalte en NEO uitgenodigd omdat die clubs in de optiek van de leden van die commissie over een uitstekende jeugdopleiding beschikken.

Evenals de afgelopen jaren worden de deelnemende teams ingedeeld in vier poules: E1, E2, E3 en E4. De ploegen strijden uiteraard in hun poule om de eerste plaats, maar de club die in totaal de meeste punten behaalt, wint het toernooi. Dat was dus vorig seizoen Quick'20 dat 42 punten liet noteren, op de voet gevolgd door Bon. Boys met veertig. FC Zutphen (31), Rohda Raalte (27), FC Winterswijk (19) en OBW (10) volgden op gepaste afstand.

Het Skopein-toernooi begint zaterdag 28 mei om 10.00 uur. De laatste wedstrijden zijn om 14.55 uur afgelopen.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant