Quinten Wiggers 'midden'  loopt juichend weg na weer een succesvolle aanval. Foto: Marco ter Haar.
Quinten Wiggers 'midden' loopt juichend weg na weer een succesvolle aanval. Foto: Marco ter Haar.

Quinten Wiggers mikt op basisplaats in zondagelftal

Algemeen

WINTERSWIJK - Als je een voetballiefhebber in de regio vroeg naar het zaterdagelftal van FC Winterswijk, dan begon de willekeurige liefhebber ongetwijfeld over de man met rugnummer negen in de aanval bij het vlaggenschip van de zaterdagafdeling. Die nummer negen is natuurlijk Quinten Wiggers, de topscorer met vorig seizoen liefst 43 doelpunten en ondanks enkele blessure dit seizoen al goed voor 26 doelpunten. Nog een seizoen als topschutter in de vierde klasse E komt er echter niet voor de 23-jarige aanvaller, hij maakt de stap naar de het eerste elftal van de zondagtak van FC Winterswijk. Aan de hand van vier stellingen laten we Wiggers aan het woord over deze overstap.

Door Kevin ten Dolle

Het eerste zaterdagelftal kan makkelijk mee in de derde klasse
De afgelopen twee seizoenen greep het zaterdagteam net naast de plekken om promotiewedstrijden te mogen spelen richting derde klasse. Maar hoort dat team eigenlijk wel op dat niveau thuis? "Ze gaan niet met twee vingers in de neus meedoen op dat niveau. Wel denk ik dat ze het kunnen. Misschien nu nog niet, maar er zit zeker potentie in deze groep. Er zijn nu al enkele jongens die absoluut dat niveau aankunnen, maar ook een paar die nog moeten groeien om daar te komen."

Ik kan het niveau aan van het zondagelftal aan
Wiggers bedenkt zich geen seconde en antwoord met een volmondige ja. "Het gaat niet makkelijk zijn en ik zal me moeten aanpassen aan het klassenverschil (4E zaterdag naar 2I zondag, KtD), maar ik weet honderd procent zeker dat ik het aan kan", legt de topschutter uit. "Toen WVC, VV Winterswijk en SKVW bij de jeugd al samen gingen werken, heb ik in de A-jeugd gespeeld met verschillende spelers die nu onderdeel uitmaken van het eerste elftal van de zondag. Ook heb ik bij SKVW jarenlang samen gespeeld met Daniel te Winkel, die nu een vaste waarde is."

Ik speel liever op zaterdag dan op zondag
Van huis uit is Wiggers een speler die de jeugd doorliep bij de zaterdagvereniging SKVW, maar met zijn overstap kiest hij voor de zondag. Toch zit hij niet vast aan de zaterdag. "Als je me dit een jaar geleden had gevraagd, dan had ik ja gezegd. Op dit moment maakt het me echter niet uit. Bij mij zitten er ook geen redenen achter waarom ik op zaterdag speelde. Ik voetbalde gewoon op zaterdag en daar speelden ook de senioren op zaterdag."

Ik moet minimaal twintig keer kunnen scoren in het zondagelftal
"Zo, jij legt de lat in een keer wel heel hoog", lacht Wiggers om de stelling. Met de vraag waar hij zich op het veld nu het best thuis voelt, komt ook het antwoord op de stelling. "Ik denk dat ik beter tot mijn recht kom op 10. Daar liggen voor mij ook de kansen in het zondagelftal. Ze hebben hele goede middenvelders, maar die zijn eigenlijk allemaal verdedigend ingesteld. Ik ben echt aanvallend ingesteld. Als nummer 10 scoor je ook minder, dus twintig keer in mijn eerste seizoen ga ik waarschijnlijk niet halen. Het zou mooi zijn als ik het wel haal", lacht Wiggers wederom. "Zonder gekheid, ik heb voor mezelf eigenlijk maar één doel voor ogen en dat is om een basisplaats af te dwingen", besluit Wiggers. Één ding is duidelijk, met het overstappen van Wiggers krijgt trainer Wilco Geerts nu de keuze over een echt aanvallend ingestelde middenvelder, die moest die nood aan de man komen, ook uitstekend de spitspositie kan vervullen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant