Betrokkenen Mischa van der Beek, Danny Juckers, Ferdinand Klugt, Gerben Brouwer en Samantha Putman. Foto: Bram Beckmans
Betrokkenen Mischa van der Beek, Danny Juckers, Ferdinand Klugt, Gerben Brouwer en Samantha Putman. Foto: Bram Beckmans

Beleving staat centraal bij Ibiza Dreams

WINTERSWIJK – Op zaterdag 11 juni kent het Ibiza Dreams Festival op recreatiegebied 't Hilgelo haar tweede editie. Na een evaluatie van het voorgaande jaar hopen organisatoren Mischa van der Beek en Samantha Putman, in samenwerking met DJ Gerben Brouwer en de dj-combinatie Kroegtijgers het publiek wederom een unieke beleving mee te geven.

Door Bram Beckmans

Met de eigenaar van 't Hilgelo, Leisurelands, sloot de organisatie van Ibiza Dreams een vijfjarig contract, waardoor er garantie is dat het zonnige festival nog jaren doorgang gaat vinden. De eerste editie beviel goed maar kende ook verbeterpunten die aan het goed draaiende concept worden toegevoegd. Tijdens de persavond, gehouden bij de Strandlodge presenteerde Hans te Spenke de plannen voor de komende editie van het evenement. De indeling van het festival kende de grootste verandering. Dit jaar is gekozen om gebruik te maken van het intiemere gedeelte van het 'naaktstrand'. Te Spenke: "Door de begroeiing en de indeling hier creëren wij een intiemere sfeer." Daarnaast zijn er in tegenstelling tot vorig jaar meerdere podia, de dreamstage en de lovestage, beide met een rijkelijk aanbod aan verschillende muziekstijlen.

Bredere line-up
Een ander aandachtspunt zijn de artiesten die draaien op het festival. De organisatie heeft dit jaar DJ Gerben Brouwer als ambassadeur. Organisator Van der Beek leerde Brouwer vorig jaar kennen en is content met diens betrokkenheid: "Gerben draaide vorig jaar op de eerste editie van Ibiza Dreams, wij waren enthousiast en er was meteen een klik tussen ons. Door zijn netwerk vroegen wij hem om ambassadeur te worden. Dat levert wisselwerking op." Bij de tweede editie van het festival is Brouwer, die regelmatig de wereld over reist voor optredens, nauw betrokken bij de line-up. Hij vertelt: "Deze editie kiezen wij voor twee podiums, om zo meer aanbod te hebben. Op zowel de dreamstage als de lovestage zullen verschillende bekende dj's draaien met een enorme variatie in muziekstijl, dat maakt het het leukste." Onder andere Vato Gonzalez, Lady Bee en Fajah Lourens zijn te bewonderen op 't Hilgelo. Evenals de Kroegtijgers, een combinatie van de uit Friesland afkomstige Danny Juckers en Ferdinand Klugt. "Als ambassadeur van het festival durf ik mijn naam te verbinden aan deze jongens, met hun muziekkeuze zorgen zij voor een echte 'feelgood'-sfeer en wekken vaak de verbazing door hun vermakelijke nummers", vertelt Brouwer.

Festival met een Michelinster
Dat de plannen bij de Strandlodge publiekelijk naar buiten werden gebracht is niet zonder reden. De catering van het festival wordt geregeld in samenwerking met de Strandlodge, dat onlangs een Michelinster behaalde. Door deze unieke samenwerking biedt Ibiza Dreams een luxere voedselvoorziening, boven het gemiddelde van wat normaal op festivals te verkrijgen is. De catering van de Strandlodge is bij kraampjes aan de foodplaza te verkrijgen. Maar in exclusievere mate bij de terugkerende VIP-Lounge. Een exclusieve lounge direct bij het water met uitzicht op het hoofdpodium, waarbij gasten onbezorgd kunnen genieten van de hapjes drankjes en natuurlijk van de muziek. Het loopt storm met de beperkte aantal kaarten voor deze lounge, tot op heden zijn er nog maar 50 beschikbaar.

Beleven in plaats van ervaren
"Een festival is altijd een ervaring maar Ibiza Dreams is echt een beleving. De omgeving, het water en het strand maken het echt uniek," vertelt Brouwer. "Ik ken weinig festivals waar alles zo tot de puntjes is uitgedacht en goed op elkaar is afgestemd, zowel van apparatuur tot aan de aankleding." De overstap naar 2 podiums draagt ook bij aan de algehele beleving. De gasten hebben de keuze om meerdere artiesten te bekijken en door de programmering goed op elkaar af te stemmen valt het nooit stil op het terrein, dat zich door de ligging aan water ook leent voor diverse wateractiviteiten. Van der Beek: "Er zullen een aantal activiteiten te doen zijn op en rondom het water, met dit gegeven in combinatie met de gehele beleving hopen wij dat mensen richting huis gaan en dan denken, deze dag is fantastisch geweest!"
Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor Ibiza Dreams, dat van 13.00 tot 01.00 op zaterdag 11 juni op 't Hilgelo plaatsvindt.

Meer berichten