PR WFEvenementen
PR WFEvenementen

WFEvenementen opent seizoen met Naobertochten

Voor wandelaars en fietsers

WINTERSWIJK - Zondag 22 mei organiseert WFevenementen haar eerste evenement in 2016. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen zowel wandelaars als fietsers starten vanaf recreatiepark Het Winkel aan de Slingeweg in de Brinkheurne.

Voor de wandelaars is er een 15 km lange, gepijlde tocht over hoofdzakelijk zandwegen en bospaden door de buurtschappen Brinkheurne, Kotten en Woold. Daarbij wordt de groene grens even aangetipt. Onderweg is er een pauzeplaats, alwaar een kopje koffie en een hapje verkrijgbaar zijn. De fietsers kunnen kiezen uit een 40- of 60 km lange tocht door de buurtschappen Brinkheurne, Kotten en Woold; daarnaast gaan de tochten langs onze 'naobers' in de Duitse plaatsen Oeding, Weseke, Gemen en Burlo. Ook deze fietstochten zijn duidelijk uitgepijld en zijn er een aantal pauzeplaatsen. Deelnamekosten zijn € 3,00 per persoon, waarbij de deelnemers ook nog een versnapering en een uitgebreide routebeschrijving krijgen. Nabij het startpunt is volop parkeergelegenheid. Meer informatie op de website.

Het grootste evenement van de organisatie is de Internationale Fiets4daagse Winterswijk, van dinsdag 28 juni tot en met vrijdag 1 juli. Vanaf sportcomplex 't Huitinkveld kunnen de fietsliefhebbers dagelijks starten voor fraaie fietstochten van 25-, 40- of 60 km door het Nationaal Landschap Winterswijk en het aansluitende Duitse grensgebied. De voorinschrijving verloopt prima: op dit moment hebben meer mensen zich aangemeld dan in voorgaande jaren. Daarnaast bieden campings en hotels speciale arrangementen aan inclusief startkaarten; een aantal accommodaties is inmiddels al volgeboekt.
Op zondag 4 september wordt het seizoen afgesloten met de Hamalandtochten voor wandelaars en fietsers. Start en finish zijn die dag bij recreatiepark Sevinkmolen te Meddo. Er is die dag een wandeltocht van 15 km, terwijl de fietsers weer kunnen kiezen uit ritten van 40 of 60 km.


www.wfevenementen.nl

www.fiets4daagsewinterswijk.nl

Meer berichten