Foto: Jos Konings
Foto: Jos Konings

Regiofinale schoolvoetbal op sportpark Jaspers

WINTERSWIJK - Sportpark Jaspers, het onderkomen van FC Winterswijk, is morgen (woensdag 11 mei) het toneel van de finale schoolvoetbal van regio 7 van het KNVB-district Oost. Aan dat evenement nemen ongeveer 250 basisschoolleerlingen deel.

Door Bart Kraan

Het gaat daarbij om leerlingen van scholen die eerste zijn geworden bij 'hun' gemeentelijke schoolvoetbalkampioenschappen. De meeste spelers en speelsters zijn afkomstig uit de Achterhoek, zoals de meisjes van de Bargerpaske (zeventallen) en de jongens van De Kolibrie (elftallen) uit Winterswijk. Maar er doen ook teams uit Apeldoorn en Deventer mee, plaatsen die officieel niet onder regio 7 vallen. "Die teams heeft de KNVB er waarschijnlijk aan toegevoegd om een correct aantal teams te krijgen'', aldus Ton Albers van de toernooicommissie van FC Winterswijk die tekent voor de organisatie van het toernooi van morgen.

Het is de tweede keer dat op sportpark Jaspers een regiofinale schoolvoetbal plaatsvindt. De eerste keer was vier jaar geleden, maar die editie werd afgewerkt op de velden een tot en met drie. Voor de organisatie waren toen nog de samenwerkende jeugdafdelingen van WVC, SKVW en vv Winterswijk, de moederclubs van het toen nog niet opgerichte FC Winterswijk, verantwoordelijk. Nu valt de organisatie dus onder FC Winterswijk en worden de wedstrijden van morgen ook gespeeld op het hoofdveld en de velden vier tot en met zes, dus rondom het clubhuis van de vereniging. "We spelen dus niet op de velden een tot en met drie'', zo geeft Albers aan. "We willen een compact toernooi, het wordt onoverzichtelijk als teams op de velden een tot en drie moeten voetballen. Dat proberen we tijdens het Paasvoetbaltoernooi ook te vermijden." Woensdag 11 mei wordt er sportpark Jaspers alleen 's middags gevoetbald. Het toernooi begint om 14.00 uur, de laatste wedstrijd is om 17.50 uur afgelopen. 's Morgens beginnen, is voor de organisatie geen optie. "Want dan moeten die kinderen nog naar school'', aldus Albers. "Voor sommige scholen is het schipperen met de tijden, want die zullen hun kinderen eerder vrij moeten geven als ze op tijd hier willen zijn.''

FC Winterswijk zet morgen ongeveer twintig vrijwilligers in voor onder meer de catering, het wedstrijdsecretariaat, het omroepen en de arbitrage. "We zetten tien verenigingsscheidsrechters in, dan kunnen ze om en om fluiten en hebben ze dus een wedstrijd rust voordat ze weer aan de bak moeten'', aldus Albers.

De winnaars van het toernooi van morgen plaatsen zich voor de halve districtsfinale die op woensdag 25 mei op het complex van voetbalvereniging Beuningse Boys wordt gespeeld. De teams die tijdens dat evenement als beste uit de bus komen, plaatsen zich voor de eindstrijd van het district Oost die op zaterdag 4 juni op de accommodaties van de Ommense clubs OZC en OVC'21 plaatsvindt. De winnaars van dat toernooi gaan door naar de landelijke finale op zaterdag 22 juni op het KNVB-sportcentrum in Zeist.

Meer berichten