Gezelligheid is troef op het Skinny-toernooi. Foto: PR
Gezelligheid is troef op het Skinny-toernooi. Foto: PR

Pinkstervoetbaltoernooi nog altijd ongekend populair

Algemeen

WINTERSWIJK – Eerste pinksterdag, dit jaar 15 mei, is zoals gebruikelijk de dag dat het Pinkstervoetbaltoernooi van de Skinny Binny Club gehouden wordt. De interesse voor de het toernooi is nog altijd ongekend hoog. "We hebben zoveel teams die mee willen doen, dat we enkele ploegen op de reservelijst hebben moeten plaatsten", vertelt Joey Frielink van de organiserende Pinkstervoetbalcommissie van de Winterswijkse Jongerensociëteit. Dit jaar beleeft het toernooi zijn 47ste editie met een vol programma, zowel overdag als 's avonds.

Door Kevin ten Dolle

De drie velden op sportcomplex Jaspers waar, sinds enkele jaren, op wordt gevoetbald, worden maximaal gebruikt. Maar liefst 45 deelnemende teams zullen er gedurende de hele dag actief zijn. 's Morgens om negen uur zullen de eerste deelnemers in de recreatieve poule aftrappen en 's avonds om iets voor half zeven wordt het toernooi afgesloten met de finale bij de prestatieklasse. "Er wordt de gehele dag dus gevoetbald, met 's morgens de 25 recreatieve herenteams en s' middags spelen de 8 prestatieve herenteams. Daar tussen door spelen de 12 vrouwelijke teams hun wedstrijden", legt Frielink uit.

Noviteit
Zoals elk jaar wordt er samengewerkt met de Winterswijkse Scheidsrechters Federatie om alle wedstrijd van een scheidsrechter te voorzien. Dit jaar is er op dat gebied een noviteit. "Voor het eerst zal er dit jaar een vrouwelijke scheidsrechter actief zijn op het toernooi, dat is een hele mooie ontwikkeling", aldus Maarten Kettelarij, eveneens lid van de organiserende commissie.

Nog altijd actueel
Waarom de Winterswijkse jongerenvereniging het voetbaltoernooi organiseert is volgens de organisatoren niet zo moeilijk. "Tijdens het Pinkstervoetbaltoernooi en het feest met het volksfeest verhuist de sfeer die normaal binnen de Skinny Binny Club te vinden is, twee keer per jaar naar buiten de sociëteit. Waardoor een ieder kennis kan maken met ons als club", zegt Frielink. "Met de hoeveelheid deelnemers en met het programma dat we sinds een aantal jaren in de avond organiseren, zie je dat het toernooi nog altijd actueel is. De afgelopen jaren hebben we met vrijwel dezelfde groep mensen een toernooi neergezet dat steeds iets groter werd en beter bezocht werd."

Afterparty
Sinds twee jaar is naast het programma overdag ook nog een feestelijk avondprogramma aan het toernooi verbonden. De 'afterparty' van het toernooi werd vroeger altijd in de Skinny Binny Club gehouden, maar wordt sinds de 45ste editie op het terrein van FC Winterswijk gehouden. "Dit jaar hebben we drie verschillende dj-duo's weten te strikken, die de avond muzikaal zullen invullen. Zo zullen Phalcon en Capslock acte de présence geven, twee dj-duo's hier uit de direct omgeving", vertelt Kettelarij. "Absolute headliner in de avond is de Hilversum House Mafia, we denken met deze artiesten een hele mooie afterparty te houden."

Geslaagd
Wanneer er gesproken kan worden van een geslaagd evenement, is voor de organisatie makkelijk uit te leggen. "Wanneer we 's nachts, na het opruimen, rond een uur of drie ons eerste biertje open kunnen trekken en we terug kijken op een gezellige dag met een mooi. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor", besluit Frielink.


Gezelligheid is troef op het Skinny-toernooi. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant