Een impressie van de braderie van 2015. Foto: PR
Een impressie van de braderie van 2015. Foto: PR

Zaterdag Turkse braderie aan Tuberweg

WINTERSWIJK – Zondag 1 mei vond de feestelijke opening van de nieuwe moskee aan de Tuberweg 4 plaats. In het centrum waar de Turkse vereniging Sihhat en de stichting van de moskee zitten werd de laatste jaren veel verbouwd, maar één gegeven dat hetzelfde is gebleven is de succesvolle Turkse braderie, die dit jaar op zaterdag 7 mei te bezoeken is.

Door Bram Beckmans

De Turkse sociale culturele vereniging in Winterswijk telt ongeveer tachtig leden. Via de braderie komen zij graag in contact met andere Winterswijkers. "Het nieuwe verenigingsgebouw is erg geschikt om mensen bij elkaar te laten komen en wij vinden het prettig om ook anderen kennis te laten maken met onze cultuur", vertelt Muhammed Devecioglu, secretaris van de vereniging.

Nu de verbouwing van het pand op het Beatrixpark volledig afgerond is kunnen bezoekers de verschillende ruimtes in het nieuwe gebouw bezichtigen en natuurlijk genieten van het aanbod van de braderie. Tussen 9.00 uur en 21.00 uur zullen er weer talloze kraampjes opgesteld staan die bediend worden door de leden van de vereniging. Het aanbod dat geboden wordt tijdens de braderie is erg gevarieerd, vertelt Devecioglu: "Er zullen veel etenswaren en lekkernijen te verkrijgen zijn, die echt typisch Turks zijn. Deze gerechten kunnen mensen proeven en zo kunnen ze kennis maken met onze smaak." Behalve verschillende hapjes en drankjes zijn er ook andere waren te verkrijgen, waaronder meubels en Turks textiel. Ook zijn er diverse optredens van een dansgroep en de Turkse muziek kan natuurlijk niet ontbreken.

De Turkse vereniging hoopt dat deze 'Kermes' (Turkse woord voor braderie) wederom succesvol wordt. Ook om zo een bijdrage te leveren aan het dekken van de kosten van de afgelopen verbouwing. Voor de kinderen zijn er ook een aantal activiteiten te doen op de dag zelf, waaronder een draaimolen en springkussen.

De braderie vindt op zaterdag 7 mei, van 9.00 uur tot 21.00 uur plaats in de ruimte die sinds de opening van de moskee de naam 'HDV Winterswijk Mescidi Aksa' kent, gelegen aan de Tuberweg 4.

Meer berichten