PR FTC Wenters
PR FTC Wenters

MultiCycle Wentersronde op Hemelvaartsdag

Algemeen

WINTERSWIJK - Op Hemelvaartsdag, dit jaar op donderdag 5 mei, wordt al sinds jaar en dag de fiets gepakt. Ook de FTC Wenters draagt haar steentje bij met haar 31e Multicycle-Wentersronde. Deelnemers kunnen kiezen uit een familietocht van 25 of 45 km voor de recreatieve fietser en toertocht van 85 of 120 km voor de racefietser.

De 25 km en 45km slingert zich over verharde en onverharde wegen door het Nederlands en Duits grensgebied. De 25 km voert via Oeding over de groene grens door buurtschap Kotten en het Woold weer terug naar Winterswijk. De 45 km verloopt via het prachtige glooiende en rustige landelijke grensgebied gebied van Rhede via Barlo naar Winterswijk.

De nieuwe 85 en 120 km route gaat over verharde wegen en heeft in vergelijking met vorig jaar kleine aanpassingen ondergaan. De route doorkruist het glooiende gebied van de Dingdenerheide en de Brünerheide richting Wezel. Een prachtige omgeving om te fietsen met een paar lichte hellingen.

De lange 120 km lus slingert door het glooiende gebied tussen Brünen, Dingden en Marienthal richting Dammerwald en zal de deelnemers goed op de proef stellen. Het is een fietstocht die je een keer gedaan moet hebben want achter de Achterhoek is het ook heel goed fietsen. De FTC Wenters daagt iedereen uit om dat te ervaren.
Alle routes zijn door pijlen aangegeven en kennen halverwege een pauzeadres.

Men kan voor de lange afstanden starten tussen 8 en 10 uur; de 25 en 45 km heeft als vertrek tussen 9 en 11 uur. De start is bij de FTC Wenters op de Huininkmaat 3 in Winterswijk.


www.ftcwenters.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant