Foto: PR
Foto: PR

The BAMM project on tour komt naar Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - The BAMM project on tour komt naar café De Stam. BAMM staat voor: Beta Alifuru Maluku Melanesia. Dit betekent 'Ik ben (een afstammeling van) een oorspronkelijke bewoner van de Molukse Melanesische eilanden'.

De Molukken liggen in de grote oceaan en is geografisch onderdeel van Melanesië. BAMM is een beweging die zich sterk maakt voor de emancipatie van het volk op de Molukken.

Om de emancipatie te bevorderen zet BAMM muziekuitwisselingsprojecten op. Hiermee werd 'the BAMM Project on tour' in het leven geroepen.

De kick off van de tour was op 27 februari in Amsterdam, waarna de tour verder ging naar Deventer op 5 maart, op 11 maart werd Breda aangedaan en 16 april Geleen. Ook Winterswijk maakt onderdeel uit van deze tour.

Lokale artiesten
Zaterdag 30 april zal BAMM in samenwerking met de Molukse gemeenschap in Winterswijk en café De Stam een BAMM-avond houden. Tijdens deze avond zal Arles Tita - een bekend R&B artiest uit Ambon, de hoofdstad van de Molukken - samen met Molukse topmuzikanten uit Nederland waaronder oud-Winterswijker Julian Souisa optreden.

Naast dit optreden zal DJ Teddy en een lokale formatie (met onder andere Pieter en Jopie) de avond verrijken.

Eten van Waroeng
Eten wordt verzorgd door Waroeng. De deuren openen om 20.00 uur en de entree is €10,-

De entree komt in het geheel ten goede aan het goede doel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant