De kampioenen van 't Pluumke '67. Foto: PR

Clubkampioenen enkelspel bekend bij BC ’t Pluumke ‘67

Algemeen

WINTERSWIJK - Zondag 17 april werd er in de Sport- en turnhal Winterswijk door de leden van BC 't Pluumke '67 gestreden om de titels voor het clubkampioenschap.

Tijdens dit goed bezochte toernooi waren er prijzen te verdelen in het enkelspel. In verschillende klassen werden er meer dan honderd wedstrijden gespeeld op zondag 17 april.

Jeroen Rengelink is clubkampioen geworden bij de heren. Hij wist in twee sets teamgenoot Niek Cornelissen te verslaan. Na een zenuwslopende finale waarbij de finalisten nauwelijks voor elkaar onder deden mocht Rengelink de grootste beker in ontvangst nemen. Voor de ervaren Rengelink was deze winst extra bijzonder. Hij pakte dit jaar voor de vijfde keer de titel. Waar de eerste prijs normaal als wisselbeker bij de winnaar verblijft, mag Rengelink de felbegeerde beker nu houden als blijk van waardering voor het voor de vijfde keer behalen van de eerste plaats.

Bij de dames mag Vera Prinsen zich een jaar lang clubkampioen noemen. De speelster uit het eerste team was de terechte winnares in de damespoule. In de A-klasse bij de jeugd werd Harm Keetels de winnaar. Na een spannende finalepartij ging hij huiswaarts met de eerste prijs.

De organisatie werkt nu toe naar de Clubkampioenschappen in het herendubbel, damesdubbel en gemend dubbel. De wedstrijden in deze onderdelen worden op zondag 24 april afgewerkt in de Sport- en turnhal Winterswijk. Het toernooi kent een speciaal jubileumtintje. In het kader van het vijftigjarig jubileum zullen op 24 april ook oud-leden deelnemen.