De cast van Schaduwen. Foto: PR
De cast van Schaduwen. Foto: PR

Tejatertick met Schaduwen

Algemeen

WINTERSWIJK - De regionale toneelgroep Tejatertick is september vorig jaar begonnen met de repetities van het toneelstuk 'Schaduwen' geschreven door Martine Faber. Op 23 april is de première in theater De Storm in Winterswijk, gevolgd door optredens op 29 april in het Vestzaktheater in Enschede en 30 april in theater het Barghse Huus in 's Heerenberg.

Schaduwen gaat over een actrice, Maria, die door een hersenbloeding halfzijdig verlamd is en lijdt aan de taalstoornis afasie. Haar gedachten kan ze alleen nog door het woord 'schaduwen' uiten en ze legt daar al haar emoties in zoals boosheid, frustratie, angst maar ook blijdschap. Haar alter ego's verwoorden haar gedachten. Maria wil niet meer leven maar dan komt er onverwacht bezoek.
Het stuk is nog steeds actueel dankzij de heropende discussie over vervroegde levensbeëindiging als gevolg van ondraaglijk lijden. Wie weet wat goed is voor een ander en wanneer bepaal je wanneer het einde voor iemand gekomen is? Maar ´Schaduwen´ gaat ook vooral over liefde. Liefde is stevig vasthouden in tijden van nood en liefde is loslaten als de tijd gekomen is. Ontroerende scenes en heftige dialogen wisselen elkaar af. "Ik wil met dit stuk graag een stem geven aan al die mensen die zelf niet meer kunnen verwoorden waar ze tegenop lopen. Ik heb geprobeerd om er, ondanks het zware thema, een ontroerend, mooi en licht romantisch verhaal van te maken", aldus de schrijfster Martine Faber.
Kaarten kosten in Winterswijk en 's Heerenberg 15 euro, in Enschede 8,50. Aanvang 20.30 uur.


www.tejatertick.nl

0543-515238

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant