De Slinge door Claudine de la Court
De Slinge door Claudine de la Court

Expositie De Vier Seizoenen

Algemeen

WINTERSWIJK - De seizoenen zijn de rode draad die door het werk van Claudine de la Court loopt. De meestal grote schilderijen tonen het Achterhoekse landschap in de voorzichtige kleuren van de vroege lente, de uitbundigheid van de zomer, de melancholie van de herfst en de verstilling in de winter. De expositie De Vier Seizoenen is te zien van 9 tot en met 24 april in Gastgalerij Ankomm'n.

Op het grootste doek is de Slinge bij Winterswijk te zien, op een ander de witte wand van Zutphen aan een kolkende IJssel. Een geliefd onderwerp zijn bossen met doorkijkjes naar weilanden en open plekken, soms aangevuld met koeien en boerderijen. Vaak zit onder een schilderij al een eerder gemaakt werk waarvan ze gedeelten laat staan. Die maken dan weer deel uit van het nieuwe werk.
Details worden weggelaten of juist uitvergroot waardoor de essentie van het landschap duidelijker wordt.

Wonend in Zutphen gaat zij er regelmatig op uit om te schilderen en te fotograferen. In haar atelier in de binnenstad van Zutphen schildert zij haar eigen kijk op wat ze gezien en ontdekt heeft.

De expositie is tijdens openingstijden te bezoeken van zaterdag 9 tot en met zondag 24 april.
Claudine is zelf aanwezig op alle zaterdagen, 9, 16 en 23 en alle zondagen, 10, 17 en 24 april van 14.00 tot 16.00 uur.

Gastgalerij Ankomm'n is te vinden aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. De gastgalerij is open van vrijdag tot en met maandag van 09.30 tot 16.30 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant