Afbeelding

Jubilerend ‘t Pluumke ’67 ontvangt erepenning

Algemeen

WINTERSWIJK - Zaterdag 19 maart was het feest bij badmintonclub ’t Pluumke ’67 uit Winterswijk. Het gehele weekend stond namelijk in het teken van het vijftigjarig jubileum. Zaterdagmiddag was er voor de jeugdleden een speciale jubileumactiviteit. Deze actieve middag, waarbij de jeugd onder meer ging bowlen en laser gamen, werd zeer gewaardeerd door de jonge badmintonners. Zaterdagavond stond in het teken van het groot jubileumfeest. Vele leden, oud-leden, oud-trainers en andere genodigden waren naar zaal Beuksveld gekomen bij Spiekerman in Winterswijk-Meddo. Voor veel gasten was deze feestavond een weerzien met (badminton)vrienden- en bekenden uit vroegere tijden. Deze avond was de perfecte gelegenheid voor het ophalen van herinneringen en anekdotes.

Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk was de heer Aalderink aanwezig om het bestuur van de vereniging te feliciteren met het jubileum.

Voorzitter van BC ’t Pluumke ‘67 Niek Cornelissen noemde in zijn speech het bijzondere karakter van een gouden jubileum. Als voorzitter keek hij terug op de totstandkoming van de vereniging. Cornelissen gaf aan zich trots te voelen om voorzitter te mogen zijn van een vereniging waar sportiviteit en gezelligheid op hoog niveau samengaan.

Erepenning
Bijzonder waren de woorden van Clemens Wortel. De heer Wortel is de voorzitter van Badminton Nederland. Speciaal voor het jubileumfeest was de bondsvoorzitter richting de Achterhoek gekomen om de Winterswijkse sporters te feliciteren met deze unieke mijlpaal. In zijn toespraak roemde hij de vereniging en de vele vrijwilligers. Wortel benadrukte dat BC ’t Pluumke ’67 al vijf decennia bijdraagt aan sociale samenhang en complimenteerde de vereniging met de manier waarop zij dit positief uitdraagt. In zijn toespraak benadrukte de voorzitter van de bond dat de badmintonsport generaties overstijgt en dat deze kenmerkende eigenschap van de sport ook bij de Winterswijkse badmintonvereniging goed te zien is. De aanwezigheid van jong en oud tijdens het jubileumfeest was hier het bewijs van. ‘Als bond zijn wij trots op een vereniging als BC ’t Pluumke ’67’, aldus Wortel. Voor het bondsbestuur was het gouden jubileum aanleiding om de badmintonclub te verrassen met een erepenning. Clemens Wortel reikte namens het bestuur van Badminton Nederland een erepenning uit aan voorzitter Niek Cornelissen. BC ’t Pluumke ’67 ontvangt de erepenning voor vijftig jaar badmintonpromotie.

Waardering voor vrijwilligers
Michiel Halleriet (bestuurslid BC ’t Pluumke ’67) nam het woord en stond stil bij de vele vrijwilligers die door de jaren heen een bijdrage hebben geleverd. Hij benadrukte dat een vereniging staat bij de gratie van vrijwilligers. Halleriet sprak zijn waardering uit voor de huidige leden. Maar bovenal memoreerde hij aan oud-voorzitters, oud-bestuursleden, voormalig commissieleden, oud-trainers en andere vrijwilligers die onmisbaar waren voor een club als BC ’t Pluumke ’67. Zonder hen was het vieren van vijftig jaar badminton in Winterswijk niet mogelijk geweest.

Met livemuziek van de band Silhouette was het zaterdagavond 19 maart nog lang gezellig in Winterswijk-Meddo. Door de aanwezige gasten werd er geproost op vijftig jaar badminton. Er werd volop genoten van dit fantastische hoogtepunt.

Het jubileumweekend werd op zondagmiddag 20 maart in sportzaal De Hazelder afgesloten met een gezellig toernooi met speciale spelelementen. De Jubileumcommissie kijkt tevreden terug op een zeer geslaagd weekend. De pijlen van de Jubileumcommissie zijn nu gericht op de eerstvolgende activiteit. Dat zijn de Clubkampioenschappen op zondag 24 april. Uiteraard krijgen deze Clubkampioenschappen ook een speciaal jubileumtintje. De deelname van oud-leden aan dit toernooi is hier een voorbeeld van.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant