Sharon, Neve en Esmay. Foto: PR
Sharon, Neve en Esmay. Foto: PR

Drie Penta-koppels naar halve finale NK acrogym

Algemeen

WINTERSWIJK - Afgelopen zaterdag en zondag hebben vier teams van Penta Winterswijk meegedaan aan de Oost-Nederlandse kampioenschappen acrogym.

Op zaterdag werd het spits afgebeten door het duo Roxanne Geurkink en Yenthe Besschers, waarbij zij deelnamen aan de categorie dames duo D-senioren. Waarbij zij altijd stabiele oefeningen lieten zien in de vorige wedstrijden, deed het onderdeel met de handstand en een paar andere kleine foutjes hen de das om. Hun oefening werd beloond met 22,700 punten, helaas niet voldoende voor een finaleplaats.
Bij de damesgroepen D senioren had Penta Winterswijk twee teams die meededen in deze categorie. Waar het bovenmeisje Neve Smit in de ochtend nog een gouden medaille had gewonnen tijdens een turnwedstrijd, liet ze in de middag met Sharon Bollen en Esmé Dijk een strakke oefening zien. De dames zijn met 24.450 punten geëindigd op een achtste plaats. Hiermee hebben zij zich weten te plaatsen voor de halve finale van het Nederlandse Kampioenschap in Zwolle op 24 april of 21 mei.
Het trio bestaande uit Sarita Samberg, Jantine Kip en Anne Stemerdink liet ook een mooie oefening zien. Zij behaalden 24.200 punten, waarmee zij een twaalfde plaats behaalden. Zij staan als vierde reserve voor de halve finale van het NK.
Op zondag was het de beurt aan de C-lijn koppels. Voor hen was dit de derde voorronde. Het duo Tjitske de Vries en Estelle Stemerdink liet twee mooie oefeningen aan de jury zien. De balansoefening bevatte helaas een val en was goed voor 23.550 punten. De beoordeling van de tempo oefening kwam uit op 24.550 punten. Dit bracht hen op de zesde plaats.
De damesgroep bestaande uit Chantal ter Haar, Wencke en Derlinde Mengers scoorde al goed in de voorrondes, maar moest helaas verstek laten gaan in verband met ziekte.
Beide koppels hebben zich vanwege eerdere voorrondes al weten te plaatsen voor het halve NK.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant