Een cheque wordt overhandigd aan Stichting Nina. Foto: PR
Een cheque wordt overhandigd aan Stichting Nina. Foto: PR

Taxussnoeisel voor kankermedicijnen

MEDDO- De inzamelingsactie van taxussnoeisel door Wenninkhof is het afgelopen jaar een groot succes is geweest. Bijna 13 kubieke meter met schoon taxussnoeisel kon worden ingeleverd bij de landelijke Stichting Vergroot de Hoop.

Ten opzichte van vorig jaar is er maar liefst drie keer zo veel taxussnoeisel opgehaald. Mensen kwamen in groten getale hun zelf geknipte taxussnoeisel afleveren in kussenslopen, big bags en zakken.
Het taxussnoeisel levert grondstoffen om medicijnen te maken tegen kanker. Daarnaast levert elke volle bak (1 kubieke meter) die is opgehaald maar liefst 50.00 euro op voor een aan kanker gerelateerd goed doel.
Wenninkhof heeft als goed doel Stichting Nina hiervoor aangezocht. Stichting Nina wil kinderen met een hersenstamtumor een kans op genezing geven.

Ook voor dit jaar gaat Wenninkhof weer taxussnoeisel inzamelen. De actie is gepland van 15 juni tot en met 31 augustus, afhankelijk hoe lang de jonge scheuten van de taxus doorgroeien.

Namens stichting Nina en Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof willen de organisatoren iedereen - particulieren, bedrijven en organisaties - hartelijk bedanken voor alle steun. Men hoopt het komende seizoen nog meer taxussnoeisel in te kunnen zamelen. Dit om nog meer te kunnen bijdragen aan kankermedicatie.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten