Foto: Wim Ruesink
Foto: Wim Ruesink

Lars Duistermaat doet aanval op parcoursrecord Runvisionloop

Algemeen

'Snelheidsprikkel voor marathon Rotterdam'

WINTERSWIJK – Lars Duistermaat doet zondag 6 maart een aanval op het parcoursrecord van de RunVisionloop in Winterswijk. De atleet van het organiserende AV Archeus hoopt de 10 kilometer door het buitengebied van Henxel in 'een hoge 33'er of lage 34'er' te kunnen lopen. Daarmee zou hij de winnende tijd van zijn clubgenoot Gerben Schreurs van vorig jaar, 34 minuut en 22 seconden, uit de boeken kunnen schrijven.

De trainingen van Duistermaat staan momenteel volledig in het teken van de marathon van Rotterdam, waar hij op 10 april debuteert op deze afstand. "Maar een snelheidsprikkel past volgens mijn trainer Ronald de Rooy prima in de voorbereiding. Een week of twee later loop ik dan een wat langere afstand." In Rotterdam staat Duistermaat namelijk voor de lastige opgave snelheid en duurvermogen te combineren. "Ik mik op 2.40 tot 2.45 als eindtijd. De trainingen draaien tot nog toe perfect, maar ik ga wel behoudend weg. Je weet nooit wat het weer doet en hoe je lichaam op zo'n lange afstand reageert."

Of Duistermaat in Winterswijk de overwinning pakt, hangt ook af van de concurrentie die dag. De komst van regerend winnaar Gerben Schreurs is twijfelachtig, gezien zijn drukke agenda, terwijl andere toppers uit de regio of Duitsland hebben zich nog niet voorinschreven. Aanmelden kan overigens nog tot aanvang van de wedstrijd. Een taaie tegenstander – of misschien wel gangmaker - voor Duistermaat is wel clubgenoot Dinant Huurneman, die onlangs nog derde werd op het NK Survival. Bekende naam bij de dames is Sandra Wassink uit Meddo, die bij meerdere wedstrijden in de regio podiumplaatsen pakte en in het najaar nog een Archeus-clubrecord op de marathon vestigde. Haar tijd van 3.28 was vorig jaar goed voor een 173e plek op de nationale ranglijst.
Ook de onverslijtbare Doné Nienhuis (55) heeft zich al aangemeld voor de loop. Al in de jaren tachtig behoorde de Grollenaar tot de snelsten van de voorloper van de RunVisionloop, de Engelse Mijlenloop, en vorig jaar finishte hij opnieuw in de top van het klassement, als vierde op de 15 km. De winnaar van deze afstand toen, Winterswijker Tom Baak, is nog niet zeker van deelname, omdat hij nu vooral kilometers moet maken voor de marathon van Rotterdam.

De RunVisionloop op zondag 6 maart start en finisht op de nieuwe atletiekbaan van AV Archeus op de Hunenbulten. Het parcours is officieel gecertificeerd en de tijden worden met chips gemeten. Het programma ziet er als volgt uit: 10.15 uur: 800 meter tot en met 9 jaar; 10.30 uur: 1500 meter tot en met 15 jaar; 11.00 uur: 5.000, 10.000 en 15.000 meter prestatieloop.
Voorinschrijven kan tot en met 4 maart op www.av-archeus.nl. Na-inschrijven kan tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd in de kantine op sportcomplex de Hunenbulten, Vredenseweg 134b in Winterswijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant