De start van de NINA-run. Foto: PR
De start van de NINA-run. Foto: PR

Meer dan een ton naar onderzoek na NINA-run

Algemeen

WINTERSWIJK - Op de zestiende geboortedag van Nina afgelopen december heeft Stichting Nina 16.000 euro overgemaakt voor de onderzoeken naar hersenstam-tumoren bij kinderen.

Norbert Olthof: "Sinds de oprichting van Stichting Nina in 2012 hebben wij 118.500 euro over kunnen maken naar de onderzoeken in het VUmc in Amsterdam. Daar zijn we enorm dankbaar voor. We realiseren ons heel goed, dat dit dankzij al die mensen is, die ons in de afgelopen jaren gesteund hebben. Door de bijdrage die zij leverden aan onze Stichting Nina hebben we kunnen groeien naar dit resultaat. 2015 was een heel mooi jaar voor Stichting Nina en ook voor de onderzoeken." Ingrid Olthof vult aan: "Misschien hebben jullie het meegekregen, want er werd meerdere keren aandacht aan geschonken in verschillende media; er zit vooruitgang in de onderzoeken! Dat is voor ons een enorme boost om door te gaan!"
Op zondag 10 april 2016 wordt de 5e NINA-run gehouden. De inschrijving is geopend. Meelopen kan individueel maar ook met een team, groep, klas, collega's of familie. De organisatie stelt het op prijs als groepen laten zien dat ze bij elkaar horen door hun tenue.

De NINA-run is altijd een gezellige run en wandeltocht. En niet onbelangrijk, deelnemers steunen er het goede doel mee: de prognose van kinderen met een hersenstam-tumor verbeteren. Ook dit jaar worden de mensen die een sponsorformulier inleveren, beloond voor hun inzet.

Het parcours is geschikt voor deelnemers met loophulpmiddelen of rolstoelen. De NINA-run bestaat uit vier onderdelen die allen starten aan de Pronsweg in Winterswijk bij de obs Stegeman. Dat zijn de 1 km kidsrun die start om 13.30 uur; de 2 km kidsrun met de start om 13.50 uur; 5 km wandelen met de start om 14.20 uur en de 5 km run met als starttijd 14.40 uur. Wie mee wil doen hoeft alleen het aanmeldingsformulier in te vullen op www.stichtingnina.nl. Deelname kost voor kinderen tot 16 jaar € 3,50 en voor volwassenen € 5,-. De opbrengst van de run gaat volledig naar de onderzoeken in het VUmc in Amsterdam.


www.stichtingnina.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant